Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Kreće Pizza festival u Zagrebu: Moći ćete uživati u više od 35 vrsta ove talijanske delicije

Kreće Pizza festival u Zagrebu: Moći ćete uživati u više od 35 vrsta ove talijanske delicije

Ovogodišnje izdanje Pizza festivala Zagreb stiže 27. svibnja na trg J. J. Strossmayera s 11 kućica od kojih će devet predstaviti najbolje od svojih gastro kreacija

VIDEO

Od idućeg ponedjeljka 27. svibnja, Strossmayerov trg u Zagrebu na tjedan dana postaje “a little slice of paradise” jer stiže treći Pizza festival Zagreb!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Prvi u Hrvatskoj: Naša pizza je od zlata, a košta čak 1000 kuna VIDEO

Ovogodišnje izdanje Pizza festivala Zagreb stiže s 11 kućica od kojih će devet predstaviti najbolje od svojih gastro kreacija, dok su za “tekuća pitanja” zaduženi Central Bar te Gingle Bells sa svojim autorskim koktelima. Bilo da obožavate napoletanu, romanu, Sicilianu, frittu ili Margheritu, svoju omiljenu pizzu sigurno ćete pronaći na jednoj od kućica ovih strastvenih pizza čarobnjaka jer očekuju vas: Al Dente, Pizza Re, Pizza Social Club, RougeMarin, Zagyland, Picnic & Poma Food Boutique, Tutto Passa, Pizza Fritta i Oui Chef on Wheels.

A da u izvrsnim pizzama uživamo obavijeni pravim talijanskim štihom, pobrinuo se Ozren Kanceljak koji je i ove godine osmislio vrhunski glazbeni program, sa svakodnevnim nastupima probranih DJ imena i večerima inspirativnih naziva poput Felicità, Penso Positivo ili pak Pizza Boggie. Kroz tih tjedan dana očekuju nas i silent kino, iznimno popularne slikarske radionice Pinelli & Vino, a Ribafish nam nakon silnog zanimanja na Asian Street Food Festivalu opet sprema atraktivan tematski kviz. Idealna je ovo prilika za uživanje i zabavu cijele obitelji, udvoje ili solo jer jedna od onih rijetkih stvari koja može ujediniti i raspoložiti ama baš cijeli svijet je upravo pizza.  

Znate li zašto su sve kutije za pizzu kockaste, a ne okrugle?
Znate li zašto su sve kutije za pizzu kockaste, a ne okrugle?

Festival će trajati do 2. lipnja, a na vama je samo doći i prepustiti se čarolijama dobro poznatih i omiljenih pizza majstora, ali i nekih koji se na Pizza festivalu Zagreb premijerno pojavljuju. 

Na Pizza festivalu će posjetitelji moći birati između više od 35 vrsta talijanskih delicija: bit će tu Al Denteove suvremene napoletane u kombinacijama Margherita di bufala, Mortadela & Stracciatella, Piccante, te Prosciutto & Stracciatella, zatim savršeno hrskave pizze sa punijim rubom, što je stilski kombinacija napoletane i romane a po kojima su poznati mnogima omiljeni pizza entuzijasti iz Pizza Social Cluba.

Untitled design - 1

Zagrebački RougeMarin chefa Marina Medaka vodi nas na putovanje Sicilijom kroz pažljivo osmišljene pizze Palermo, Messina, Siracusa, Siracusa Bambini, Tarapani i Catania koje predstavljaju svaki grad na jedinstven način. Taste od Sicily mami nam zazubice kombinacijama poput artičoka i sušenih rajčica s kremastom ricottom, mirisnim bosiljkom te maslinovim uljem s češnjakom. 

Zadarski Picnic i Poma Food Boutique udružuju snage: Poma stiže sa sa svojim sourdough sendvičima koji su prošle godine oduševili na Pizza festivalu i za njih se stajalo u redovima. Picnic pak donosi svoje poznate koktele, a najavljuje i koktele osmišljene baš za Pizza festival. Mali teaser, Šašava Mare je jedan od njih! Vraća se i Pizza Fritta sa svojim calzone pizzama prženim u dubokom ulju, koje osvajaju hrskavošću tijesta i slasnim topljenim punjenjem.

Ljubitelji romane doći će na svoje na kućici Tutto Passa gdje se od jedne pizze dobije pet komada, a na Bread Clubovim sourdough tijestima stižu četiri zavodljive kombinacije nadjeva - od pizze Di Mamma s Prosciuttom Cottom San Daniele, preko kremozne i osvježavajuće pizze La Primaverile s mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom. Pizza Melon donosi fini balans slanog i slatkog s Prosciuttom di Parma i listovima dinje, a pizza Speciale nagoviješta moćne okuse guancialea, kreme od bundeve, pecorina i svježeg ružmarina.

Pizza Melon donosi fini balans slanog i slatkog s Prosciuttom di Parma i listovima dinje, a pizza Speciale nagoviješta moćne okuse guancialea, kreme od bundeve, pecorina i svježeg ružmarina. 

Tu je i kućica Zagylandu koja je premijerno predstavlja ove godine, a već je svojim vrhunskim napoletana pizzama Konjščinu stavio na gurmansku mapu Hrvatske.

Da bi i ovogodišnji Pizza festival Zagreb bio prava oda Italiji pobrinut će se Oui Chef on Wheels gdje će chef Vedran Stojanac ponuditi Pastu on Wheels, neodoljivu tjesteninu iz koluta sira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 18. listopada: Djevicu navečer čeka flert, Rak rješava zaostatke...
ŠTO VAS OČEKUJE DANAS?

Dnevni horoskop za petak 18. listopada: Djevicu navečer čeka flert, Rak rješava zaostatke...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 18. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna