bolje je onda bit ministar u Hrvatskoj, s manje znanja veca placa, cak nemoras ni na poso dolazit. Ja sam mislio da su u Engleskoj vece place, to nije ni 3000€, mislim da pravi kuhari u Europi zaradjuju vise.
ar
arsta
30.4.2013.
Odustani
krivo mislis. ovisi gdje radis i koliko radis a i kako radis. i kod nas kuhar moze imati placu 17 tisuca kuna. meni je to struka. istina da ovap laca od kraljic
e nije neka velika ali mislim da je ipak cast raditi za tako visokopozicioniranu osobu, sad ce reci neki pa i ona je covjek. e pa je ali ocvjek koj ije visoko pozicioniran i cijenjen u svim drzavama, a kad ti pise u radnoj knjizici da si kuhao za kraljicu elizabetu. nema tog covjeka koji te nece zaposliti nakon toga ili zaposliti nekog drugog umjesto tebe. ogromna preporuka
Prikaži još ↓
ar
arsta
30.4.2013.
Odustani
u inozemstvu sigurno neces imati placu od 17k kuna za pecenje cevapa i pljeskavica, u inozemstvu se traze umjetnici, koji maju sve manje veze s kuhanjem tj. oku
som hrane. vise se u danasnje vrijeme gleda izgled hrane
Prikaži još ↓
Cp
CptNemo
01.5.2013.
Odustani
Da , vani se traže "stručnjaci" koji će mi pokušat naplatiti tanjur 100 funti - i donijet Steak veličine poštanske markice, garniran sa pola kile zelenjave. Ond
a ga pitaš : "What the fuck is this?!?" - a on počne laprdat o "umjetnosti" - dok si se ti već okrenuo i na izlazu si, i nikad mu više u tu šupu kročit nećeš. Takve spike su za prebolesno bogate kojima je dosadno, a oni su u manje od 1 PROMILA gostiju. Znaš kaj je fish&chips? E ako ne vidim DVA komada ribe, i hrpu krumiprića - za 10 funti max po porciji ( a u većini slučajeva je i majne) - neću ti platit, pa si ti onda svoju "umjetnost" prodaj u muzeju moderne umjetnosti a ne u restoranu. Doduše taj blesavi trend u kulinarstvu je tu već par godina i nikako da krepa..Te nekakvi tekući dušici, sladoledi od špeka , i ostalo što više nema veze s kulinarstvom nego s - fizikom.
Prikaži još ↓
Cp
CptNemo
01.5.2013.
Odustani
Btw - od tog su preko bare u potpunosti odustali - oni su se okrenuli drugoj krajnosti - free buffet all you can eat. Na brodovima i cruiserima pogotovo. Osim
za večere i bankete. Tamo se ipak onda očekuje mala doza pristojnosti a ne da se nakrkaš do ušiju. Sve ove nove kulinarske fore su dobre - ali samo za pogledat, jeto više nema veze s normalnim obrocima. Normalna Steak /Lamb večera za dvoje sa cugom, i svim kerefekama usput , znači predjelom i desertom - te NESMIJE koštat više od 50 funti u najskupljem restoranu koji možeš naći. Ako je više - onda je klopa SIGURNO zbljuv - i imaš posla sa nekim nadpobudnim eksperimentatorom. Znači došao si tamo , prvi put, zadnji put, i nikad više. A usmena predaja ti je najbolja reklama. Kamo treba i NE treba ići.
Prikaži još ↓
Cp
CptNemo
01.5.2013.
Odustani
I arsta , PRVO trebaš preživjet u Londonu 5 godina sa ovom mizerijom od plaće i "kliznim" radnim vremenom. Ti stvarno misliš da je njima radni tjedan 45 sati?
Aha, malo sutra. Oni su tamo "na usluzi" 24/7...I sve to d bi možda dobio preporuku , ako nešto ne ukenjaš od umora? Ili ti dopizdi radit za stan&režije (valjda se SMIJEŠ hranit sam u vlastitoj kuhinji) , pa odeš nakon 6 mjeseci..
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .