Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kraljica jesenskih balkona i vrtova cvjeta u tri predivne boje

Kraljica jesenskih balkona i vrtova cvjeta u tri predivne boje
2

Neke se biljke pripremaju za zimski san, ali ne i erika koja tek sad dolazi do punog izražaja. Izuzetno su nezahtjevne i mogu preživjeti baš sve. Bitno je da u tegli ima dobru drenažu

VIDEO

Biljka koja tek kad zahladi "procvjeta" zove se erika. Zimzeleni je grm koji se javlja u čak 800 varijanti. Posljednjih dana viđamo je na tržnicama, dok je njeno sitno bijelo, ljubičasto ili ružičasto cvijeće već u cvatu. Najljepši su ukras jesenskih i zimskih balkona jer je idealna temperatura za njen rast između 5 i 15 stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Život u carstvu sova: Njih čak 406 krasi dom Miroslava i Zrinke. Skupljaju ih 40 godina 01:03

Često se je zamjenjuje s vrijeskom, no ta biljka ima mnogo manje listiće, sitnije cvijeće te cvate ljeti i tijekom jeseni, dok su erike u punom cvatu i tijekom hladnijih dana, posebno u kasnoj jeseni, zimi i u rano proljeće. Dobro im dođe da su nekoliko sati dnevno izložene blagoj sunčevoj svjetlosti. S njima se može "složiti" lijepi vrt i u tegli jer je biljka idealna za kombiniranje, s time da se u istoj tegli među njima mora ostaviti barem 15 centimetara razmaka za razvoj korijena.

storyeditor/2024-10-03/106725864_l_normal_none.jpg

Izuzetno su nezahtjevne i mogu preživjeti baš sve. Bitno je da u tegli ima dobru drenažu, a zalijevati je treba tek jednom do dvaput tjedno.

Biljka aster krasi jesenski vrt...
Biljka aster krasi jesenski vrt...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 4. listopada: Bik će šarmirati, a Jarac će imati pune ruke posla
ŠTO VAS OČEKUJE DANAS?

Dnevni horoskop za petak 4. listopada: Bik će šarmirati, a Jarac će imati pune ruke posla

Pročitajte dnevni horoskop za petak 4. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje