Obavijesti

Sport

Komentari 1

Košarkaška štafeta od Doma sportova do Draženova muzeja

Košarkaška štafeta od Doma sportova do Draženova muzeja
3

Trofej Eurobasketa dolazi u Zagreb, 7. lipnja iz Reykjavika na Islandu, a nakon što će biti izložen u Muzeju Dražena Petrovića, svoju turneju će nastaviti prema Ateni

VIDEO

Trofej Eurobasketa u nedjelju 7. lipnja, na rođendan Dražena Petrovića, stiže u Zagreb. Naše bivše zvijezde, Damjan Rudež i mladi reprezentativci u štafeti će voditi službenu loptu Eurobasketa od Doma sportova do Draženova muzeja, u kojem će trofej biti izložen do utorka.

Eurobasket (5.- 20. rujna) prvi put u povijesti zajednički organiziraju četiri države, Francuska, Njemačka, Latvija i Hrvatska. Fibin trofej Nikolaja Semaška na turneju je krenuo iz Rige 19. svibnja, a nakon što prođe kroz 23 grada, skupocjeni pokal turneju će završiti u Kölnu 30. kolovoza, gdje će pripremnu utakmicu igrati dvije zemlje domaćina, Francuska i Njemačka.

Riga je simbolično odabrana za početak turneje u čast Latviji koja je prije 80 godina postala prvi europski prvak (EP u Ženevi 1935.).

Trofej od 1979. godine nosi ime po članu Fibine Kuće slavnih, Nikolaju Semašku (1907 – 1976), dugogodišnjem istaknutom ruskom košarkaškom djelatniku i potpredsjedniku Fibe. Trenutačna (druga) verzija trofeja je remek-djelo napravljeno od zlata i srebra, uz gornji rub ukrašeno sa 24 dragulja. Izradio ga je njemački zlatar Günter Schoebel, a Fibini pobjednici podižu ga od 1995. godine.

U Zagreb , 7. lipnja dolazi iz Reykjavika na Islandu, a nakon što će biti izložen u Muzeju Dražena Petrovića, turneju će nastaviti prema Ateni.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve
'MODRI' U BANJOLE

Nenad Bjelica jednim potezom zaintrigirao navijače Dinama, a u Kupu prilika za brojne pričuve

Plus+ Nenad Bjelica odmara u Poreču pa mnoge zanima hoće li u srijedu potegnuti u 60-ak kilometara udaljene Banjole. A igrači iz drugog plana moraju pokazati ozbiljnost, mirno riješiti nedoraslog suparnika