Obavijesti

Sport

Komentari 6

Korejcu rekao da je Jackie Chan pa požalio: Stoperu iz Serie A 10 utakmica kazne zbog rasizma!

Korejcu rekao da je Jackie Chan pa požalio: Stoperu iz Serie A 10 utakmica kazne zbog rasizma!

Marco Curto odgovoran je za diskriminatorno ponašanje i sankcioniramo ga suspenzijom od 10 utakmica. Također, mora ići na trening i edukaciju, poručili su iz Fife

VIDEO

Bilo je to prije tri mjeseca na prijateljskoj utakmici zatvorenoj za javnost, a nakon 68 minuta je korejski nogometaš Hwang Hee-chan (28) u dresu Wolverhampton Wanderersa istaknuo da ga je protivnički igrač iz redova talijanskog Coma rasistički vrijeđao.

Korejac se naljutio i odbio igrati zbog toga što mu je suparnik na terenu rekao da je 'Jackie Chan'
Korejac se naljutio i odbio igrati zbog toga što mu je suparnik na terenu rekao da je 'Jackie Chan'

- Razgovarali smo s igračem oko spomenutog incidenta, a rekao nam je da su njegove riječi suigraču bile 'ignoriraj ga, umislio je da je Jackie Chan'. Bila je to referenca na igračevo prezime (op. a. Hee-chan) te na konstantno dozivanje igrača Wolvesa nadimkom 'Channy'. Naš igrač nije rekao ništa uvredljivo - poručili su tad iz talijanskog kluba. 

Iz Uefe su tad rekli da ne mogu sagledati incident jer se nije dogodio u službenoj utakmici, a tri mjeseca kasnije, stigao je epilog stvari. Ako nije mogla reagirati Uefa, napravila je to Fifa. I to drakonski!

Premier League - Arsenal v Wolverhampton Wanderers

- Marco Curto odgovoran je za diskriminatorno ponašanje i sankcioniramo ga sa suspenzijom od 10 utakmica. Pola tih utakmica će odraditi uvjetno u roku od dvije godine, a također mora ići na trening i edukaciju odobrenu od Fife - napisali su iz čelne svjetske nogometne organizacije.

Iz talijanskog prvoligaša poručili su de je incident otišao izvan granica, a spomenuti Curto ipak će morati na hlađenje. Ali u dresu drugoligaša Cesene jer ga je Como poslao na posudbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO