Obavijesti

Sport

Komentari 44

Kontroverzna Alžirka boksa u inat svima: Borit će se za zlato!

Kontroverzna Alžirka boksa u inat svima: Borit će se za zlato!
12

Imane Khelif, boksačica koja je jedna od glavnih tema ovih Olimpijskih igara zbog povišenog testosterona, pobijedila je u polufinalu te će boksati za zlatnu olimpijsku medalju

VIDEO

Alžirska boksačica Imane Khelif plasirala se u finale olimpijskog turnira u velteru, kategoriji do 66 kilograma. Ona je u polufinalu odlukom sudaca nakon tri runde savladala Tajlanđanku Janjaem Suwannpeheng.

Djevojka koja je na svjetske naslovnice dospjela jer ju optužuju da je muškarac nakon plasmana u polufinale je poslala vapaj javnosti, a sada će boksati za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Kao da joj je cijela situacija dala vjetar u leđa, tajlandsku suparnicu nadboksala je u polufinalnom meču i sigurno je izborila finale Olimpijskih igara.

Boxing - Women's 66kg - Semifinal

- Šaljem poruku svim ljudima u svijetu da se drže olimpijskog duha i prisjete se Olimpijske povelje, da prestanu sa zlostavljanjem svih natjecatelja jer to ima ogroman utjecaj na njih. To može uništiti ljude, može ubiti ljudski misli, duh i um - poručila je Khelif nakon polufinala.

Ovoga puta suza i tuge nije bilo, Khelif je veselo i burno proslavila plasman u finale.

Nosi XY kromosome

Inače, jedna je od gorućih priča OI-ja u Parizu zbog činjenice da nosi XY kromosome u tijelu, koji su inače muški spolni kromosomi, zbog čega nije smjela nastupati na Svjetskom prvenstvu, a potom joj je Međunarodni olimpijski odbor dao zeleno svjetlo za nastup na Olimpijskim igrama.

Istu situaciju ima i tajvanska boksačica Lin Yu-Ting (28), koja za plasman u finale Olimpijskih igara u pero kategoriji boksa sutra, u srijedu, protiv Turkinje Esre Yildiz Kahraman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone