Obavijesti

Sport

Komentari 63

Konačno je netko pristao: Hrga ulazi u ring protiv Zhanga!

Konačno je netko pristao: Hrga ulazi u ring protiv Zhanga!

Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba, rekao je Zhilei Zhang jednom prilikom za hrvatskog boksača. Ovaj dvojac bi se trebao boriti u Europi

VIDEO

Promotori Filipa Hrgovića (29) slali su ponude za borbu brojnim boksačima, ali odbijenice su samo stizale. Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev nisu pristali ući u ring s hrvatskim boksačem za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF, a Kinez Zhang Zhilei (38) je prvo prihvatio pa odbio pa se premišljao.

Pokretanje videa...

Hrgović uoči borbe sa Scottom 28:16

Ipak, Filipu je zasjalo sunce. Kinez se u međuvremenu opet predomislio i ipak prihvatio meč!  Novinar Dan Rafael javlja kako bi se borba trebala održati u Europi ove godine i to kao jedna od predborbi uoči spektakla Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue. Upravo je ukrajinski boksač vlasnik IBF titule, a pobjednik meča Zhanga i Filipa ugrabio bi mjesto obaveznog izazivača. Tek sad trebaju započeti pregovori oko meča, dogovori oko honorara, ali najbitnije je napravljeno. Knez je prihvatio meč. Ono što nitko nije htio prije njega.

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera

Zhang Zhilei je posljednju borbu imao u studenom kada je prekidom u drugoj rundi riješio Amerikanca Craiga Lewisa. Čak 23 puta slavio je u profesionalnom boksu i nikada nije izgubio. Ima jedan neriješen meč koji datira iz veljače prošle godine kada je boksao protiv Jerryja Forresta. No, imao je velike zdravstvene probleme. Tijekom meča su mu počeli bubrezi otkazivati, ali uspio se oporaviti. Zhang je trenutno 12. na ljestvici i premda nije boksač iz top 10 kako je i bilo planirano, ipak je respektabilno ime te bi meč s Hrgovićem itekako imao smisla. S druge strane, hrvatski boksač je posljednju borbu imao početkom prosinca prošle godine kada je nokautirao Emira Ahmatovića i došao do 14 pobjede u 14. meču. 

Rio de Janeiro: Filip Hrgovi? osvojio broncu, u polufinalu izgubio od Yoke

No, Filip je već tada zavapio Eddieju Hearnu.

- Pa, čovječe, daj mi ozbiljnog boksača!

Njegovi promotori češljali su ljestvicu, ali svi redom su odbijali. Točnije, njih osmorica. Ipak, kockica je pala na 12. poziciju, a Kinez je u konačnici prihvatio. Hrgović je jedva dočekao ovu vijest. Izbjegavali su ga Bakole, Hunter je odustao od borbe u posljednji trenutak i nestao, a Yoka nije ni htio prihvatiti meč. Konačno će dobiti sebi dostojnog protivnika i priliku da pokaže koliko vrijedi. 

- Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba - rekao je Zhang jednom prilikom za hrvatskog boksača, a Hrga mu je uzvratio. 

- Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Samo malo brži budi. Ako budeš spor kao inače, meč će biti dosadan.

Hrga će imati težak zadatak, ali za to je krvavo radio i pripremao se svih ovih godina. Želio je veliko ime. Uz dužno poštovanje, boksači poput Ahmatovića i Radonjića bili su mu poput vreće za udaranje.

Bit će to prilika karijere jer ako pobijedi Zhanga, mogao bi se boriti za IBF pojas koji je trenutno u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika. To je trenutak koji čeka cijelu karijeru i razlog zašto se zapravo i bavi boksom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima