Obavijesti

Kolumne

Uz brownieje s maslacem od kikirikija život će vam biti slađi

Uz brownieje s maslacem od kikirikija život će vam biti slađi
1

Donosim vam recept za meni jednu od najdražih vrsti browniesa: s maslacem od kirkirikija i pekmezom, baš američki. Kolegica me zamolila da za njen rođendan ispečem neki kolač za ekipu s posla.

Dok je ona u Americi, ja sam si dala zadatak smisliti što bi svatko volio pojest, definitivno nešto čokoladno, al opet da bude malo drugačije od običnog čokoladnog kolača… I dok sam tako gruntala, cimerima pored mene je dokrajčila piksu maslaca od badema u kombinaciji s nekim pekmezom. I žaruljica se upalila. Nema ništa više američko od brownieja s kikiriki maslacem i pekmezom. Nakon kombinacije više različitih recepata, ovo mi je trenutno najdraža verzija.

Sastojci:

(za 12-15 komada)

  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1 vanilija ili 1 žličica ekstrakta
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica gustina
  • 25 g maslaca
  • 3 žlice na vrh pune maslaca od kikirikija
  • 50 g šećera

____________________________________________________________________________________________

  • 250 g maslaca
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 150 g brašna
  • pekmez
  • 50 g neslanog kikirikija

Priprema:

  • Za kremu postoje dvije opcije.
  • Prva: zagrijte mlijeko s vanilijom. U međuvremenu u zdjelici pjenasto istucite žumanjke sa šećerom, gustinom i maslacem. Polako dolijevajte mlijeko cijelo vrijeme miješajući. Vratite na vatru da prokrčka još 2 minute, dodajte kikiriki maslac te pustite da se ohladi.
  • Druga: skuhajte puding od vanilije te pred kraj dodajte maslac od kikirikija te pustite da se ohladi. Okusom je vrlo slično, a jeftinije.
  • Za brownieje otopite maslac s čokoladom na laganoj vatri. Dodajte šećer i maknite s vatre te pustite dvije minute da se ohladi. Utucite jedno po jedno jaje dok smjesa ne postane svilenkasta. Dodajte brašno i nasjeckani kikiriki te dobro promiješajte.
  • Ulijte u protvan dimenzija 20×30 cm (namašćen s papirom za pečenje). Prošarajte s kikiriki kremom, te natočkajte pekmez po želji. Možete ukrasiti i s nekim bobičastim voćem, tipa malinama.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih 20 minuta (izvana će biti pečeno, iznutra još gnjecavo).
  • Ohladite (barem pola sata, probajte se strpjeti) i servirajte.

U slast,

T 🙂

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici: 


Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Jakirović za 24sata prvi put nakon odlaska iz Maksimira: Ja sam vratio Kulenovića u Dinamo
EKSKLUZIVNO

Jakirović za 24sata prvi put nakon odlaska iz Maksimira: Ja sam vratio Kulenovića u Dinamo

Nekad moraš imati i sreće. Sudac u Bratislavi nije svirao penal za Slovan, a da je glavni sudac bio onaj iz VAR sobe, Slovan bi dobio penal. Bayern je protiv nas dobio penal za 'benigniji' kontakt...
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao