Petak je, kišno je i sutra se nakon dugo vremena ne moram rano ustat što znači maraton filmova, dekica i nešto za grickati.
Recept za domaći čips nakon kojeg ćete kupovni - zaboraviti
Budući da sam tip, zadrži si čokoladu, daj mi nešto slano, odlučila sam s vama podijeliti svoj recept za njegovo visočanstvo: čips. Za mene čips treba predstavljati ono najbolje, a ne najgore od krumpira, dakle treba biti hrskav, zlatne boje i slan po mom guštu.
Sastojci:
- krumpir
- ulje
- sol
Priprema:
- Rozi krumpir (nikako klasični žuti, on sadrži više vode pa čips ispada gnjecav) dobro oprati i osušiti, ali ne guliti.
- E sad slijedi najvažniji dio. Rukom (ne na ribež) nasjeckajte krumpir na par milimetara do pola centimetara tanke ploške. Papirnatim ručnikom prebrisati da upije višak vlage.
- U dubokom loncu zagrijte ulje na jakoj vatri dok ne zamiriše. Potom smanjite na srednje jaku i pecite krumpir u turama, kako bi se kvalitetno ispekao. Svakih par minuta miješajte i okrećite.
- Kad se lijepo zazlate, izvadite i dobro iscijedite.
- Posolite i servirajte. Bili vrući ili hladni, uvijek pašu.
- Možete ih servirati u zarolani tuljac papira i jesti usput.
Izvorni recept pročitajte ovdje.
O autorici:
Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tu, tu, pa čak i tu.
Dražen Kutleša: Čovjek koji živi između dogme i moderniteta
Najteža kandidatkinja osme sezone napustila show: 'Da sam nastavila vani, otišla bih u smrt'
Rođendan tragično preminulog Matije Ljubeka, legende našeg sporta: 'Ubojici neću oprostiti...'