Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Koliko dugo sirovo ili kuhano mljeveno meso možete čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču?

Koliko dugo sirovo ili kuhano mljeveno meso možete čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču?

Cijena mljevenog mesa sad je ograničena, pa će mnogima to biti češći izbor za pripremu obroka, no mnogi ne znaju kako ga pohraniti i koliko dugo može stajati u hladnjaku ili zamrzivaču

Tek kupljeno mljeveno meso u hladnjaku može stajati najviše dva dana i to na najdonjoj polici hladnjaka, gdje je temperatura najniža. Čuvajte ga u pakiranju, te u dodatnoj vrećici, kako biste bili sigurni da sukrvica iz mesa neće procuriti po hladnjaku, po drugoj hrani.

POGLEDAJTE VIDEO: Na što paziti kad kupujete meso?

Pokretanje videa...

meso 00:51

Kuhano mljeveno meso, u umaku, ili složencima, na primjer, u hladnjaku može stajati tri do četiri dana, jer se na dulji rok i u hladnjaku mogu razviti bakterije. Zato, ako ga ga ne potrošite u tom roku, pohranite ga u zamrzivač.

Dreamstime

Pritom treba znati da mljeveno mljeveno meso ni u zamrzivaču ne može stajati predugo, jer gubi vlažnost, a time se narušava i kvaliteta okusa, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA), a prenosi Women's Day.  Zato sirovo mljeveno meso u zamrzivaču možete čuvati tri do četiri mjeseca, a ono koje je već kuhano tek dva do tri  mjeseca, a da mu se okus ne promijeni. Tijekom kuhanja već je  izgubljen dio vlažnosti, pa je rok nešto kraći. 

Odličan vodič za zamrzavanje hrane: Evo kako pohraniti voće, povrće, meso, juhe, variva...
Odličan vodič za zamrzavanje hrane: Evo kako pohraniti voće, povrće, meso,  juhe, variva...

Važno je i kako meso pospremate. U originalnom pakiranju može stajati do 2 tjedna, a ako ga planirate čuvati dulje od toga, bilo bi dobro da to pakiranje omotate folijom ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro je, također, napisati na vrećicu i datum, kako biste točno znali do kada vrijedi. 

Ako pritisnete meso i udubina ostane, znači da riba nije svježa
Ako pritisnete meso i udubina ostane, znači da riba nije svježa

Ako meso dobije sivu boju i neugodan miris, vjerojatno se pokvarilo i nemojte ga konzumirati. Kad je riječ o mljevenom mesu, ne koristite ga ako su se oko komadića mesa stvorili kristalići leda, jer to znači da je meso izgubilo svu vlažnost. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6