![Kolačići od zobenih pahuljica, maslaca od kikirikija i pekmeza](https://img.24sata.hr/07GlIbKb1YoMjGlmEKjuPA77kF8=/414x267/smart/media/images/2021-19/dreamstime-m-109591169.jpg)
U SAD-u, Velikoj Britaniji i još nekim zemljama ovaj fini desert zovu - flapjack. To je odlična kombinacija pomalo slanog maslaca od kikirikija i slatkih sastojaka. Na vrh možete staviti i kockice čokolade
Lifestyle
Komentari 1U SAD-u, Velikoj Britaniji i još nekim zemljama ovaj fini desert zovu - flapjack. To je odlična kombinacija pomalo slanog maslaca od kikirikija i slatkih sastojaka. Na vrh možete staviti i kockice čokolade
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Potom maslacem od kikirikija premažite kvadratni protvan veličine 20 cm - sa svih strana i odvojite tri žlice maslaca od kikirikija i i pekmez u zasebne posudice, stavite sa strane jer će vam kasnije trebati.
Preostali maslac od kikirikija, ostatak pekmeza, hrskavi maslac od kikirikija i šećer stavite u tavu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri. Miješajte dok se sve ne otopi i dobro sjedini, a potom ubacite i zobene pahuljice. Brzo promiješajte i maknite s vatre. Neka se hladi pet minuta.
Smjesu potom rasporedite u protvan i nježno pritisnite rukama. Na to stavite maslac od kikirikija i pekmez koje ste ranije odvojili, na male hrpice. Pecite 20 do 25 minuta ili dok kolač ne porumeni. Ostavite ga da se posve ohladi u protvanu, a zatim ga pažljivo preokrenite na dasku i izrežite na kvadrate, prenosi bbcgoodfood.com.
Napomena: Na vrh prije pečenja možete staviti kockice čokolade, umjesto pekmeza.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+