Lagan za napraviti. Moj recept se razlikuje samo u detalju. Umjesto soka od naranče ide od limuna. I ja ih pečem u silikonskim posudama za mafine. Može čak i u onim papirićima-posudicama za mafine. Malo zanovjetno al efektno.
Dk
Deaktivirani korisnik
18.1.2018.
Odustani
Onda stavis po jednu ruzicu u te male posudice za mafine? ps. ostaju li jabuke sirove? Ne treba se peci vise kad ih tako lijepo poslazes?
purgerica prva
18.1.2018.
Odustani
Evo recept, ja sam ga ovako pospremila, a od svog rada i fotke složila.
KUHARSKO UMJETNIČKO DJELO:
Zamotati tanke šnite jabuke u lisnato tijesto, kada vidite r
ezultat ODUŠEVIT ĆETE SE!
Recept će vam se svidjeti jer se jednostavno pravi, a potrebna su vam samo četiri sastojka.
Jeste li znali da pomoću jabuka i lisnatog tijesta možete stvoriti pravo malo umjetničko djelo? Čini nam se kako bi se ovaj prekrasan recept mogao nuditi i u restoranima s 5 zvijezdica.
Recept će vam se svidjeti jer se jednostavno pravi, a potrebna su vam samo četiri sastojka.
Za šest ruža od jabuka potrebni su vam:
Dvije jabuke (najbolje organske)
Pola limuna
Malo brašna za posipati prije razvlačenja lisnatog
Jedno pakiranje lisnatog tijesta
Tri žlice pekmeza od marelice
Cimet
Šećer u prahu
Prikaži još ↓
purgerica prva
18.1.2018.
Odustani
Priprema:
Jabuke presijecite na pola. Izvadite koštice i peteljku. Očistite ih, ali ne gulite koru. Sjeckajte ih na tanke, tanke kriške. Posudu srednje veličin
e do pola napunite vodom i u nju iscijedite sok od limuna.
Kriške jabuka potopite u vodu s limunom i cijelu zdjelu ubacite u mikrovalnu pećnicu na tri minute. Nakon toga procijedite jabuke. U tri žlice pekmeza od marelica ulijte dvije žlice vode. Stavite sve u mikrovalnu pećnicu na jednu minutu, a kada izvadite tek onda sve promiješajte.
Lisnato tijesto razvijte da bude tanko, a nakon toga iz njega razrežite šest traka. Svaku traku premažite pekmezom od marelice i počnite slagati jabuke po tijestu. Donja ravnija strana kriške jabuke neka vam bude na otprilike polovini trake od tijesta, a da gornja, obla strana sa korom neka viri iz tijesta. Jabuke pospite cimetom po želji. Drugu polovicu tijesta prebacite preko jabuka, pa počnite uzduž rolati. Ruže ubacite u kalupe za muffine. Ubacite u pećnicu i pecite na 190 do 200 stupnjeva oko 40 do 45 minuta. Kada se ispeku pospite ih šećerom u prahu.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .