Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kelj je najzdraviji ako ga kratko kuhate na pari ili blanširate

Kelj je najzdraviji ako ga kratko kuhate na pari ili blanširate
1

Samo jedna šalica kelja sadrži dnevni preporučeni unos vitamina A, C i K. Zeleno lisnato povrće štiti od demencije, poboljšava imunitet, sprečava osteoporozu, pretilost, čuva vid te snižava krvni tlak

Lisnato zeleno povrće nadmašuje ostalo povrće u obilju vitamina (A, E, K, folata), minerala (kalcij, kalij), vlakana i fitonutrijenata. Sve vrste sadrže zeleni pigment klorofil koji je izvrstan za čišćenje organizma od štetnih tvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Namirnice zagađene pesticidima 01:11

Zeleno lisnato povrće štiti od demencije, poboljšava imunitet, sprečava osteoporozu, pretilost, čuva vid te snižava krvni tlak. Priprema zelenog povrća uključuje što kraće blanširanje ili kuhanje na pari.

Kelj je jedna od najzdravijih vrsta zelenog lisnatog povrća. Pun je vitamina, minerala, vlakana, antioksidansa i moćnih biljnih spojeva. Samo jedna šalica (67 grama) kelja sadrži dnevni preporučeni unos vitamina A, C i K.

Izbjegavajte ovakve juhe želite li brzo izgubiti višak kilograma
Izbjegavajte ovakve juhe želite li brzo izgubiti višak kilograma

Blitva je, kao kelj, tolerantna na hladno vrijeme. Posebno je bogata vitaminom K, važnim nutrijentom koji je uključen u zgrušavanje krvi i zdravlje kostiju.

Fantastičan trik naših baka kako brzo oguliti hrpu paprika
Fantastičan trik naših baka kako brzo oguliti hrpu paprika

Raštika isto može podnijeti dugotrajne temperature smrzavanja i ima najbolji okus nakon izlaganja mrazu. Gorčina raštike zapravo je povezana s velikom količinom kalcija u biljci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2