Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kao bakine: Napravite jabuke u šlafroku od lisnatog tijesta

Kao bakine: Napravite jabuke u šlafroku od lisnatog tijesta
1

Ovaj viralni recept vrlo je lagan, a svi ukućani će uživati u ovom jednostavnom desertu koji je brzo gotov i iznimno ukusan. Poslužiti ih možete s karamel umakom

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za cijelu obitelj, ali i trenutke kada vam netko dođe u goste. Funkcionira čak i kada morate nešto smisliti na brzinu jer je priprema iznimno jednostavna i brza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi za dizano tijesto 00:34

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta, svježe ili odmrznuto, 5 jabuka srednje veličine, 1 limun, 3 vrećice vanilin šećera, 1 žličica šećera, 1 jaje i karamel umak - po želji.

Prefini kolač iz šalice s bananom
Prefini kolač iz šalice s bananom

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lisnato tijesto razvaljajte na 2-3 mm debljine i narežite na trakice širine 1,5 cm i oko 10 cm dužine. Jabuke ogulite i narežite na ploške debljine 1 cm. Izvadite im sredinu s košticama pa ih prelijte sokom od limuna da ne bi oksidirale. Svaki kolutić jabuke omotajte tijestom dok ih sve ne potrošite.

Fini hrskavi popečci s kimchijem
Fini hrskavi popečci s kimchijem

Rasporedite jabuke na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, uz razmak među njima. U zdjelici sjedinite šećer i cimet, a u drugoj istucite jaje. Premažite jabuke u tijestu razmućenim jajetom i pospite cimet-šećerom. Pecite ih 15-20 minuta, odnosno dok ne budu zlatnosmeđe boje. Neka se kratko ohlade pa poslužite uz karamel umak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
14 stvari koje ne smijete držati u kući jer prizivaju nesreću
OBRATITE PAŽNJU

14 stvari koje ne smijete držati u kući jer prizivaju nesreću

I dok se vjeruje da neki predmeti privlače bogatstvo i sreću, drugi mogu imati suprotan učinak i donijeti negativnu energiju i financijske probleme