Pa zasigurno je neugodno za doživjeti jezičnu barujeru u vlastitoj zemlji, a što se tiče ugostitelja, sami su se doveli u ovakav položaj podcjenjujući radnu snagu koju su imali prije na raspolaganju. Dolazi na naplatu izmišljanje stalnih sezonaca i ostale stvari. Jedan veliki hoteljerski lanac u Hrvatskoj je pred dvadesetak godina imao strategiju rastjerivanja domaće radne snage sa stalnim zaposlenjem sa ciljem da će svoj rad temeljiti na bazi sezonaca. Danas nude stalna zaposlenja i krpaju radnu snagu od svakuda, da bi kako tako mogli upogoniti svoje objekte.
ka
kaius
28.11.2023.
Odustani
mislim da nije samo jedan,,kod mene isto su starijim stalnim radnicima davali i otpremnine samo da odu (školovani profesionalci) pa ih mijenjali za sezonce ,i t
o još država davala po 1000 kuna poticaja za svakog radnika kojeg bi uzeli sa kontinenta ali plaće i dalje male.i mnogi bi sa tečajem od 2-3 tjedna bili konobari,pomoćni kuhar i drugo.i na kraju i ovi otišli
Prikaži još ↓
km
kuku meni73
28.11.2023.
Odustani
Živim na otoku pa vidim tko se sve upušta u ugostiteljstvo i sebe zove ugostiteljem.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .