Najčešća pogreška koju ljudi rade sa burritom i tortiljama, ali i sa sendvičima općenito, je što punjenje stavljaju preko cijele površine - a da bi se burrito mogao dobro saviti treba sve 'nagurati' na pola
Kako smotati burrito, a da vam punjenje ne pada sa svih strana
Burrito je tradicionalno meksičko jelo od tortilje punjeno nadjevom koje mnogi vole raditi i posluživati, ali većina nailazi na iste probleme curenja umaka. Jednom kada budete raspoloženi za punjenje burrita, evo kako pravilno posložiti nadjev i kako saviti tortilju za potpuni užitak:
POGLEDAJTE VIDEO:
1. Na dno preko pola tortilje posložite nadjev
Najčešća pogreška koju ljudi rade sa burritom i tortiljama, ali i sa sendvičima općenito, je što punjenje stavljaju preko cijele površine - da bi se burrito mogao dobro saviti (bez da išta ispada sa strana), treba sve 'nagurati' na donju polovicu tortilje.
2. Preklopite tortilju na obje strane do pola
S obje ruke preklopite krajeve tortilje, čime ćete dobiti vertikalni oblik pravokutnika.
3. Razvaljajte dno
S palčevima preklopite dno tijesta (preko punjenja) do sredine.
4. Preklopite krajeve
Preklopite gornje krajeve, dok s obje ruke držite dno tortilje.
5. Ostatak srolajte
Nastavite ga rolati dok nije cijeli kao valjak - i uživajte!
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...