Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako osušiti voće i povrće ? Ovo su savjeti i upute, a evo i kako ga blanširati prije sušenja

Kako osušiti voće i povrće ? Ovo su savjeti i upute, a evo i kako ga blanširati prije  sušenja

Najučinkovitiji za sušenje je dehidrator - aparat za sušenje hrane. A blanširanjem ili uranjanjem u kipuću vodu ili paru kako bi se zaustavilo kvarenje ujedno skraćuje vrijeme sušenja i tamnjenje voća

Sušene namirnice obično su skupe, no i sami možete konzervirati zimnicu najstarijom i najjednostavnijom metodom. Za to treba osigurati dovoljno topline da se izvuče vlaga, ali opet ne smije biti prevruće da se ne bi kuhala - između 30 i 70°C. Važno je i da nema vlage u zraku. To pospješuje povjetarac, odnosno ventilacija. Kad god je moguće, prednost dajte sušenju na suncu jer će hrana tako zadržati sve hranjive vrijednosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0