Posebnu pažnju privlači lijepo posložena riba i plodovi mora, ali i cijene koje su dosta niže nego u Hrvatskoj
Kako je ovo moguće?! Pa u Italiji je sva riba dvostruko jeftinija, od srdele do zubaca
Talijanski trgovac iz Napulja privukao je pažnju svojim strastvenim predstavljanjem, kako se čini, uvijek svježeg ulova na tamošnjoj ribarnici, piše Morski.
Naime, posebnu pažnju privlači lijepo posložena riba i plodovi mora, ali i cijene koje su dosta niže nego u Hrvatskoj.
Tako kilogram srdela košta 2 eura, a kad su na akciji, onda samo 0.50 eura.
Inćuni su 1 euro, cipli mu koštaju 2, skuše 3.50, bakalar 3.50, brancin iz uzgoja je 4, a divlji 10 eura, dok kilogram trlja kamenjarki ili pak cijeli losos možete kupiti za 8 eura. Grdobine su 10 eura Škampi su 7, a mali zezavci 4 eura.
Sezona je liganja, a on ih (ovisno o veličini) prodaje između 7 i 16 eura, dok su sipe 8, a hobotnice 15 eura. Kilogram kozica u Napulju se prodaje za 10 eura. Prodaju i invazivnu, ali vrlo ukusnu vrstu plavog raka za 3, dok je cijena živog hlapa 14, a jastoga 20 eura.
Osim ovoga, na ribarnici se nalazi i ogroman izbor školjki.