Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kako je klub iz Banja Luke s otpisanima iz HNL-a uspio ono što Hajduk nije već 14 godina?

Kako je klub iz Banja Luke s otpisanima iz HNL-a uspio ono što Hajduk nije već 14 godina?

Borac je u četvrtak navečer izbacio Klaksvik s Farskih Otoka i plasirao se u play-off Europske lige pa su samim time osigurali grupnu fazu Konferencijske lige, prvi put u povijesti kluba

VIDEO

Često ih u BiH prozivaju režimskim klubom i 'igračkom' Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, a prošle sezone, na putu do naslova, suci su nerijetko znali zakinuti njihove protivnike. Borac iz Banja Luke jedan je od najkontroverznijih klubova u susjedstvu zbog kojeg su njihovi protivnici, bijesni zbog sudačkih odluka, znali i prekidati utakmice, no oni previše ne mare za to. Žive najljepše dane u povijesti kluba. 

Banja Luka: Uzvratna utakmica 3. pretkola kvalifikacija za UEFA Europsku ligu između Borca i Klaksvíka

Borac je u četvrtak navečer izbacio Klaksvik s Farskih Otoka i plasirao se u play-off Europske lige pa su samim time osigurali grupnu fazu Konferencijske lige, prvi put u povijesti kluba. Ako u domaćem prvenstvu i imaju sudački poguranac, plasman u skupinu europskog natjecanja, ono što Hajduk sanja već 14 godina, a Osijek nikada nije napravio, zaslužili su isključivo na terenu. I to s igračima koji se nisu uspjeli nametnuti u HNL-u. Zadržali su momčad iz prošle sezone, nadogradili je s nekoliko pojačanja i ispisali povijest. 

Banja Luka: Uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA Europsku ligu, Borac - Ki Klaksvika

Dino Skorup dugo je slovio kao potencijal Hajduka, nikada se nije uspio dokazati pa čak ni u Šibeniku. Za Splićane je odigrao jednu utakmicu, a za 'narančaste' 29 u dvije sezone. I prošle sezone dobio je ponudu GOŠK-a iz Gabele. Sa sedam golova i četiri asistencije u 30 utakmica bio je jedan od najboljih igrača prvenstva pa ga je doveo Borac i odmah na početku sezone pomogao im je plasirati se u Europu. Prva momčad nezamisliva je bez njega, Hajduku i Šibeniku nije bio dobar, ali sada će igrati Konferencijsku ligu. Eto što je nogomet.

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 30. kolu HT Prve lige

Kapetan Borca je Srđan Grahovac, ljubiteljima HNL-a poznat kao bivši veznjak Rijeke. Igrao je u sezonama 2017/2018 i 2018/2019, odigrao tek 26 utakmica bez učinka pa otišao u bečki Rapid. Tamo se uspio nametnuti i dokazati, igrao je četiri godine, sve dok nije otišao na izlet u Rizespor koji je trajao sedam utakmica. Prošle sezone skrasio se u Borcu gdje je postao kapetan i jedan od ključnih igrača. 

Tu je i Stefan Savić (30), austrijski nogometaš koji je u sezonama 2015/2016 i 2016/2017 igrao za Slaven Belupo. Imao je veliku minutažu, ali nije ostavio dublji trag. Zapravo, nitko od navedene trojice nije ostavio nikakav trag u HNL-u, osim neuništivog Zorana Kvržića (36). Igrao je za Osijek, Rijeku, Slaven Belupo i Šibenik, većinu karijere proveo u hrvatskoj ligi pa je prošle sezone nakon ispadanja Šibenika u drugu ligu otišao u Borac. Bio je ključan kotačić na putu do naslova sa sedam golova i četiri asistencije.

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika

Banjalučka momčad je europsku priču započela protiv albanske Egnatije koju su izbacili iz prvog pretkola Lige prvaka. Zatim ih je dopao PAOK, Hajdukov i Dinamov krvnik iz prošle sezone. Sjajno su im parirali, ali ispali ukupnim rezultatom 4-2. Preselili su potom u Europsku ligu i namučili se protiv Klaksvika s Farskih Otoka. Prvu utakmicu izgubili su 2-1 pa u uzvratu u Banjoj Luci slavili istim rezultatom i izborili produžetak. Tamo su golom Meijersa prošli u play-off gdje će igrati protiv Ferencvaroša. Mađari će biti veliki favoriti, ali ako i ispadnu, nema drame. Oni su svoj cilj ispunili, osigurali su minimalnu grupnu fazu Konferencijske lige. 

I nije Borac jedini koji se plasirao u Europu na krilima bivših HNL-ovaca. Prošle sezone napravio je to i Zrinjski za kojeg su igrali bivši hajdukovci Zvonimir Kožulj, Filip Bradarić,  Andrija Balić, Stipe Radić, Tomislav Kiš, Mario Tičinović. S Hajdukom to nisu uspjeli, ali jesu s predstavnikom BiH...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!