Više nego razočaravajući je osjećaj u ustima zagristi gnjecavi suhi kolačić kada ste očekivali slatku poslasticu. Srećom, postoji dobar savjet koji kolačićima može pomoći da zadrže vlažnost i svježinu
Kako čuvati kolačiće da bi duže ostali svježi i mekani iznutra
Ludi ste za kolačićima, ali ne volite ih jesti ustajale? Postoji pravi način za njihovo čuvanje koji će ih duže držati mekanima i svježima. Više nego razočaravajuće jeste zagristi tvrd i suh kolačić kada ste očekivali slatku, svježu poslasticu u ustima. Srećom, postoji odličan savjet koji keksićima može pomoći da zadrže okus, vlažnost i svježinu, a jedan stručnjak za pečenje s Tasty TikToka otkrio je kako to točno učiniti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Ovdje ne čuvamo tajne i moj tata koristi ovaj trik za kolačiće otkad se sjećam - rekla je stručnjakinja na početku svog videa podijeljenog na stranici Tasty TikTok. Zagristi kolačić tvrd poput kamena jedna je od najgorih stvari ikad.
- Ubacite komad kruha u posudu u koju ih skladištite i sljedeći dan oni će apsorbirati svu vodu iz tog kruha, pa kada zagrizete svoje kolačiće i rastavite ih, oni će biti fini, mekani i osjećat ćete kao da su svježe pečeni - zaključila je.
Ako među vama postoje skeptici, stotine poruka koje podržavaju trik, a koje su preplavile odjeljak za komentare videozapisa mogle bi biti dovoljne da se predomislite. 'To je prastari bakin savjet', napisala je osoba koja je već upoznata s savjetom.
- Imam 45 godina i radim ovo odmalena. Doista funkcionira - dodao je netko s dugogodišnjim iskustvom. 'Radim ovo godinama i odlično je', rekla je treća osoba.
Netko je predložio i zagrijavanje kolačića u mikrovalnoj pećnici pored šalice vode kako bi ih omekšali. Kolačići nisu jedina grupa hrane koja može imati koristi od znanosti. Još jedna stručnjakinja ranije je podijelila kako točno održava svoje proizvode dulje svježima.
- Nikad ne perite, već uvijek čuvajte svoje voće i povrće 'prljavo' i operite ih tek prije upotrebe - rekla je. Ostaci vode na hrani mogu potaknuti rast plijesni, zbog čega je savjet da ne perete hranu dok ne bude spremna za jelo izuzetno koristan. 'Hrana traje tri puta duže, špinat mi traje dva do tri tjedna. Celer i krastavci mi traju i do četiri tjedna', dodali su.