![Kada se želite pokazati: Fina i sočna piletina à la Wellington](https://img.24sata.hr/noJ5LQkzMfxkhKA95soOcB1m5MM=/414x267/smart/media/images/2024-22/images-2024-22-36819313-l-normal-none_cWcpDrG.jpg)
Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na četiri kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedite onoliko smjese koliko su velika prsa. Na korabicu stavite pileća prsa, a rubove tijesta premažite jajem
Lifestyle
Komentari 0Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na četiri kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedite onoliko smjese koliko su velika prsa. Na korabicu stavite pileća prsa, a rubove tijesta premažite jajem
Pileća prsa posušite papirom te ih na vrućem maslacu kratko popržite s obje strane. Posolite, popaprite i ostavite da se ohlade. U međuvremenu korabicu narežite na tanke trakice, dodajte nasjeckani vlasac i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno pomiješajte s mascarponeom te začinite prema ukusu. Lisnato tijesto razvaljajte na tanko i izrežite na četiri kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedite onoliko smjese koliko su velika prsa. Na korabicu stavite pileća prsa, a rubove tijesta premažite umućenim jajem. Preklopite, pritisnite da se krajevi tijesta čvrsto spoje. Stavite ih na papir za pečenje i premažite preostalim jajem. Pecite 20-25 minuta u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
četiri komada pilećih prsa, maslac, 500 g lisnatog tijesta, 200 g korabica, limun, vezica svježeg vlasca, četiri žlice mascarponea, jedno jaje, sol, svježe mljeveni crni papar
Broj osoba: 4
Priprema: 50 minuta
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+