Obavijesti

Show

Komentari 0

Kad se spoje rap i jazz: HRT-ov jazz orkestar priprema koncert u MSU-u s Edom Maajkom...

Kad se spoje rap i jazz: HRT-ov jazz orkestar priprema koncert u MSU-u s  Edom Maajkom...
4

Za one koji nisu nabavili svoju ulaznicu, Hrvatski radio će prenositi koncert na svom Trećem programu

VIDEO

Novu koncertnu sezonu 'Glazbe HRT-a' otvaramo suradnjom s Edom Maajkom i tome se svi jako veselimo, rekao je umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a i dirigent Miron Hauser, brat poznatog violončelista Stjepana Hausera.

FOTO Znate li kako se zapravo zovu ove zvijezde regije? Neki odgovori će vas iznenaditi...
FOTO Znate li kako se zapravo zovu ove zvijezde regije? Neki odgovori će vas iznenaditi...

S reperom će nastupiti u srijedu, 2. listopada u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti. Interes publike je velik pa je koncert već rasprodan, a svi oni koji su propustili kupiti karte moći će uživati u ovom neobičnom spektaklu u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija.

- To je Edo Maajka, slušamo ga cijeli život i već smo mnogo puta probali napraviti nekakve suradnje s njim, pa se to uvijek izjalovilo. Imamo Luku Žužića, koji je pisao dva albuma za Edu Maajku, pa se uvijek trudimo spojiti što više naših snaga. Hip-hop je nastao na istome mjestu gdje i jazz, u crnačkim getima, u Americi, to je samo nastavak te kulture. Samo smo spojili ono što je već spojeno - istaknuo je dirigent.

HRT otvorio natječaj za Doru: Evo koji su uvjeti i kriteriji žirija
HRT otvorio natječaj za Doru: Evo koji su uvjeti i kriteriji žirija

Jazz orkestar HRT-a dosad je surađivao s brojnim domaćim pop i rock glazbenicima, od Mangroovea i Darka Rundeka, s kojima je snimio i albume, do Psihomodo popa, Massima, TBF-a...

storyeditor/2024-09-29/IMG_9392.JPG

- Hip-hop nam nije stran, pa konačno ostvarujemo dugogodišnju želju, Edo Maajka i mi - rekao je Miron Hauser, koji s Lukom Žužićem i Brunom Matić potpisuje aranžmane Edinih hitova za jazz orkestar.

Poznati reper iza sebe ima sedam studijskih albuma i više od 150 pjesama. Već je 2002. pokorio glazbenu scenu u Hrvatskoj i regiji prvim albumom 'Slušaj mater'. Sljedeći album 'No sikiriki' stekao je kultni status, nakon kojega je Edo Maajka rasprodao Dom sportova u Zagrebu i zauvijek promijenio domaću hip-hop scenu.

Upravo drugi album slavi ove godine 20. obljetnicu od objavljivanja. Njegov posljednji album, nazvan 'Moćno', objavljen je u travnju 2022. i sadrži 11 pjesama. Ovaj album je poseban po nizu zanimljivih suradnji s drugim umjetnicima, poput Vojka V i Bude na pjesmi 'I Like To Dance', Rade Šerbedžije na pjesmi 'Moj put' te Cobyja i Dine Šarana na pjesmi 'Svaki čovjek'.

Plesač Nicolas: 'Prije 17 godina sam odbio poziv u 'Zvijezde pjevaju', ali sad sam popustio'
Plesač Nicolas: 'Prije 17 godina sam odbio poziv u 'Zvijezde pjevaju', ali sad sam popustio'

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije osnovan je 1946. godine pod nazivom Plesni orkestar Radio Zagreba. Prvi značajniji nastup imali su 1962. godine na Bledu, a to je označilo početak nove ere orkestra, s fokusom na vlastiti repertoar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Mate Rimac ima novu djevojku?
LJUBAV NAKON RAZVODA

Mate Rimac ima novu djevojku?

Prije par mjeseci se Rimac rastao nakon tri godine braka, a sada se šuška kako ima novu ljubav...