Obavijesti

Sport

Komentari 9

Pavić će sa slomljenom rukom igrati finale! Evo kad kreću naši i gdje gledati pohod na trofej

Pavić će sa slomljenom rukom igrati finale! Evo kad kreću naši i gdje gledati pohod na trofej

Hrvati su prema kladionicama veliki favoriti protiv Australaca Ebdena i Purcella, a brine jedino stanje Matine ruke. Uspiju li, postat će prvi koji su obranili naslov u paru nakon 12 godina

VIDEO

Nikola Mektić (33) i Mate Pavić (29) imaju priliku postati prvi par koji je obranio naslov u Wimbledonu nakon Kanađanina Daniela Nestora i Srbina Nenada Zimonjića, kojima je to uspjelo 2008. i 2009.

Hrvati, drugi nositelji turnira, na središnjem će terenu za titulu u All England Clubu igrati protiv Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella, 12. nositelja. Kladionice guraju Nikolu i Matu kao favorite s koeficijentom 1,50, dok je na Australce 3.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatni hrvatski olimpijci

Pokretanje videa...

Zlatni Nikola Mektić i Mate Pavić vraćaju se s Olimpijskih igara VIDEO

Puno toga ovisit će o stanju desne Pavićeve ruke koju je ozlijedio u prvom setu meča protiv Kolumbijaca Cabala i Faraha. Nešto kasnije opalio je partnera reketom po usnici, a u završnici meča dobio i loptom u glavu.

- Oni će imati lijepu priliku protiv nas, igrali su i finale Australije i jako su dobri igrači. Izaći ćemo na teren i igrati u najmanju ruku ovako kako jest, hendikepirano, i probati se boriti. Ipak je to finale Wimbledona, poseban osjećaj - kazao je Mate.

Pregled je u petak potvrdio crne sumnje, radi se o frakturi kosti u ruci.

- Nemam nikakvu pokretljivost u ruci, ne mogu ju uopće koristiti. Teško mi je, ne mogu uopće držati reket s desnom rukom, igrati bekhend, bacati lopticu s desnom rukom - rekao je Mate za RTL.

Pavi? i Mekti? pobjednici su Wimbledona u konkurenciji parova

Bit će im to prvi međusobni meč, a pobjednik će biti bogatiji za 638.900 eura ili 319.450 po glavi. To je čak 3,7 puta manje nego što će osvojiti pobjednici Wimbledona u singlu, kojima pripada 2,36 milijuna eura.

Finale muških parova na rasporedu je nakon finala ženskog singla između Kazahstanke Elene Ribakine i Tunižanke Ons Jabeur koje na teren izlaze u 15 sati. Nakon meča, ceremonije i proglašenja pobjednice, u travnatu arenu ulaze Hrvati i Australci, što bi moglo biti oko 17 sati. Prijenos je na kanalu Sport Klub 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić
Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć