Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Kad Hajduk radi nešto, to mora biti prvorazredno i drugačije'

'Kad Hajduk radi nešto, to mora biti prvorazredno i drugačije'

To će biti fantastično, ja bih bio jako zadovoljan da Rakitić dođe, rekao nam je George Misitszis, direktor marketinga Adidasa za jugoistočnu Europu na predstavljanju dresova Hajduka za novu sezonu

VIDEO

Gennaro Gattuso je s igračima Hajduka odradio paklene pripreme. Splićani su slavili na četiri utakmice, jednom izgubili i jednom remizirali. Talijanski trener bio je zadovoljan angažmanom i onime što je vidio od igrača, ali naravno, nada se pojačanjima kako bi splitski klub što jači dočekao novu sezonu. A dok se čeka senzacionalno pojačanje u vidu Ivana Rakitića, hajdukovci su dobili mali predah od treninga.

Pokretanje videa...

Predstavljanje novih dresova Hajduka 01:21

Hajduk i Adidas su u petak navečer priredili predstavljanje dresova u kojima će Marko Livaja, Ivan Perišić i ostali zaigrati u novoj sezoni. Lokacija je spektakularna, okupili su se na Marjanu, kod Instituta za oceanografiju i ribarstvo, tik uz more. Nove dresove prokomentirao je Dario Melnjak. 

- Svake godine oprema je sve bolja, ambijent je prekrasan, ja sam prvi put ovdje i stvarno je jako lijepo, posebno, rekao bih.

Pripreme su gotove?

- Sad slijedi ono još ozbiljnije razdoblje, svi mu se veselimo, mislim da smo napravili puno toga u zadnjih mjesec dana i s veseljem čekamo prvu utakmicu.

Split: Hajduk i Široki Brijeg odigrali prijateljsku utakmicu na Poljudu

Kako se vi osjećate?

- Dobro se osjećam, s momčadi sam već mjesec – dva, iz tjedna u tjedan se osjećam bolje i sigurnije, pogotovo sa suigračima koji su mi nedostajali u zadnjih šest mjeseci.

Svi susreti bili su bez publike na Poljudu, iduća će biti pred punim Poljudom?

- Najljepši osjećaj koji igrač može imati u karijeri. Nakon pauze veselim se punom Poljudu.

Mnogi Torshavn doživljavaju kao ribare s kojima će Hajduk lako?

- Ne bih to rekao, svakodnevno vidimo kako je nogomet sve uravnoteženiji, vidjeli smo i na Euru, nema više malih suparnika, i mi moramo ozbiljno shvatiti ovog suparnika kako bismo prošli dalje.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Brzo će i prvenstvo, svi navijači imaju istu želju?

- Svi, i mi...

Na zadnjoj probi vidjeli smo Darija Melnjaka u staroj ulozi, ulasci u sredinu...

- Trener ima svoje zamisli, vjerojatno nas je i prije proučio. Kad osjetim da ima prostora tamo idem, svi tako rade. Najbolje je da sami nešto donosimo u ono što trener traži.

Koliko još možeš bolje nakon pauze?

- Volim čuti što drugi misle jer ja nemam taj osjećaj. Mislim da mi treba još gol da bi se osjećaj vratio do kraja.

Izjavu je dala i Marinka Akrap, članica Uprave za marketing.

- Znate da kad Hajduk nešto radi onda to mora biti prvorazredno i drugačije nego bilo tko drugi. Presretna sam što smo izabrali ovako poseban ambijent, jer ovaj prostor ima posebnu priču. Vjerujem kad bi Fabijan Kaliterna vidio što se događa, s obzirom da je on osnivač Hajduka, a kao praški student arhitekture napravio ovo prekrasno zdanje, da bi bio zadovoljan.

Suradnja s Adidasom?

- Ponosni smo napravili smo puno toga, bijeli dres će biti uvijek bijeli dres, s crveno plavim smo išli malo u retro varijantu, a treći dres je poseban, pokazali smo da se može kombinirati u različitim kombinacijama, za svaki dan. Ja mislim da je ta priča u Dalmaciji malo korištena, jedan simbol Dalmacije koji se malo koristi. Zato će ove godine igrači i navijači imati priliku dio te tradicije i identiteta imati kroz dres. 

Kojim tempom će se mijenjati dresovi?

- To će ovisiti o navijačima, više oni utječu nego mi, a mi ćemo se truditi uvijek napraviti nešto drugačije i originalno.

Oglasio se i George Misitszis, direktor marketinga Adidasa za jugoistočnu Europu.

- Sretni smo što smo večeras na ovoj fantastičnoj lokaciji, ali smo još i sretniji što kreće suradnja s jednim velikim klubom kakav je Hajduk. Klub velike tradicije i strastvenih navijača, to je čast za nas. Mi smo velika kompanija duge tradicije, radimo s najvećim klubom kakvi su Real, United, Bayern, Juventus.... sretni smo da je Hajduk postao dio Hajdukove obitelji. 

Ivan Rakitić već deset godina surađuje s Adidasom, a sad dolazi u Split?

- To će biti fantastično, ja bih bio jako zadovoljan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius