Obavijesti

Junior

Komentari 2

TF-X leteći automobil: Maksimalna brzina je 320 km/h

TF-X leteći automobil: Maksimalna brzina je 320 km/h
2

Domet letećeg auta je oko 700 kilometara, a maksimalna moguća brzina 320 kilometara na sat. Ovaj automobil bi se mogao naći u prodaju početkom 2020.

VIDEO

Motor na gorivo preuzeo bi “sav posao” kad je leteći automobil u zraku. Sve što ćete tada trebati uraditi jest zavaliti se u sjedalo i uživati u pogledu. Ostatak posla radit će računalo.

Tada vas policija neće moći zaustaviti zbog prevelikih promila, nećete moći prijeći u drugi trak, a ni sletjeti s ceste jer će vas voziti autopilot - zrakom.

Amerikanci su smislili TF-X.

To je prvi automobil koji leti. Ima sa strane dva električna motora. Pomoću njih bi se s mjesta podignuo u zrak. I gle, izbjegli ste prometnu gužvu!

Ako sad mislite kako biste sletjeli, stručnjaci su i na to mislili. I to će obaviti računalo. Straha nema jer je tu spremnik za padobran kao mjera sigurnosti. Vozač će, naravno, moći ručno upravljati vozilom, ali sve što će zapravo trebati učiniti jest unijeti željeno odredište u navigaciju i čekati da stigne.

Domet letećeg auta je oko 700 kilometara, a maksimalna moguća brzina 320 kilometara na sat.

Američka tvrtka Terrafugia iz Massachusettsa, koja proizvodi leteće automobile, planira ove automobile budućnosti staviti u prodaju početkom 2020. Cilj im je stvoriti automobil koji će pilotima olakšati svakodnevno letenje bez potrebe za korištenjem više vozila i njihovim skladištenjem.

Proizvođači tvrde da je potrebno samo pet sati treninga kako bi se naučilo upravljati ovim križancem auta i helikoptera. Gotovo je sa stisni kuplung, dodaj gas. Iako mu se još ne zna cijena, ne bi trebao stajati više od prosječnih luksuznih auta. Direktor Terrafugije Carl Dietrich kaže kako će to biti leteći automobil za svakoga. Samo nije jasno kako ćemo se dogovoriti o pravilima i prednosti.

U slučaju nezgode, TF-X je opremljen padobranom, a ako imate dovoljno veliko dvorište (dimenzijama slično prostoru za polijetanje i slijetanje helikoptera), možete letjeti od vlastite kuće. Ima puno zainteresiranih koji su već rezervirali ovaj auto budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu
TKO JE GEORGINA?

Ovako je Georgina izgledala prije. Ronalda je upoznala s 22 godine. Ovo je čeka ako prekinu

Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda (30) rođena je 27. siječnja 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španjolske

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena