Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Jordanov nasljednik' objavio kraj karijere. Najmlađi je MVP svih vremena, bio je i u Zagrebu

'Jordanov nasljednik'  objavio kraj karijere. Najmlađi je MVP svih vremena, bio je i u Zagrebu
3

Rose je 2013. godine posjetio Zagreb u sklopu Adidasove globalne turneje. Bio je u muzeju Dražena Petrovića, a Biserka Petrović poklonila mu je Draženov dres iz Netsa

VIDEO

Derrick Rose (35) nekoć je bio najveća nada NBA lige. Sa samo 22 godine postao je najkorisniji igrač NBA lige i bio prva velika nada Chicago Bullsa nakon legendarnog Michaela Jordana. Njegov uspon do tih košarkaških visina zaustavile su ozljede, a Rose je u četvrtak objavio kraj igračke karijere putem društvenih mreža.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bivši NBA-ovac Bruno Šundov organizirao je košarkaški spektakl u drevnoj Saloni 00:26

Rose je bio prvi izbor NBA drafta 2008. godine, a i dalje je najmlađi košarkaš koji je osvojio MVP nagradu. U karijeri je tri puta bio All-Star, a najbolje dane imao je u Chicagu, gdje je u sedam sezona bilježio 19,7 koševa, 6,2 asistencije i 3,7 skokova. 

Bullsi su ga razmijenili u New York Knickse 2016. godine, a igrao je još za Cleveland Cavaliersa uz LeBrona Jamesa, a zatim u Minnesoti Timberwolvesima, Detroit Pistonsima i Memphis Grizzliesima, koji su mu uručili otkaz ranije ovoga tjedna. 

USA Today Sports/Reuters/PIXSELL

- U sljedećem životnom poglavlju ganjat ću moje snove i podijelit ću moj osobni rast. Želim pokazati svijetu tko sam izvan košarke. Čak i kad bih mogao, ne bih ništa promijenio u životu. Zato što su mi sve dobre i loše stvari pomogle da pronađem istinsku sreću.

Roseovu karijeru obilježila je teška ozljeda križnih ligamenata u prvoj utakmici doigravanja 2012. godine. Nakon te ozljede nikad nije imao impozantne fizičke karakteristike kao u mladosti, ali je unatoč tim okolnostima postao veteran NBA lige. 

Rose je 2013. godine posjetio Zagreb u sklopu Adidasove globalne turneje. Posjetio je Cibonu i muzej Dražena Petrovića, a Biserki Petrović, majci pokojnog Dražena, poklonio je dres Chicago Bullsa, a ona njemu za uzvrat dres Draženova posljednjeg kluba, New Jersey Netsa.

Zagreb: Zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose obišao Draženov muzej i održao konferenciju Zagreb: Zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose obišao Draženov muzej i održao konferenciju
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?
STIGAO BIJELI DIM

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?

Nenad Bjelica je tijekom jutra riješio svoj status s Union Berlinom, a s njim u Dinamo dolaze Nino Bule, Danijel Jumić, Jasmin Osmanović, Leo Sovina i njegov sin Luka. Iz 'stare' garde tu ostaju dvojica