Obavijesti

Junior

Komentari 0

Jeste li znali?

Jeste li znali?
3

Kako su nastale palačinke? Zašto lučimo slinu? Što je poljički soparnik? Mi vam dajemo odgovore na ova pitanja

Kako su nastale palačinke?

Jeli su ih još stari Grci i Rimljani, a zvali su ih Alita Dolcia (nešto slatko). Ali ova jednostavna slastica nije izgledala kao danas, nego je bila mješavina omleta od jaja i pogačica, nešto kao današnje vafle. Dodavali su im voće, lješnjake i med, a u slanoj varijanti sir, ribu i meso.

Slina štiti naše zubiće

Dnevno se izluči do jedne i pol litre sline. Slina podmazuje zube kako se ne bi oštetili kod zagriza pa milimetarski sloj sline obavija cijelu usnu šupljinu. Sastavljena je od 98 posto vode i dva posto aktivnih tvari. Sadrži enzime i minerale koji štite zube od bakterija.

Poljički soparnik

Poljički soparnik je tanka pogača od beskvasna tijesta s blitvom, maslinovim uljem i češnjakom. Peče se na otvorenom kamenom ognjištu. Danas je specijalitet, a nekad je bilo sirotinjsko jelo Dalmatinske zagore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ruben Van Gucht otkrio da je s Blankom Vlašić u otvorenom braku: Zna sve moje partnerice
'Ne borim se s konceptom klasične veze'

Ruben Van Gucht otkrio da je s Blankom Vlašić u otvorenom braku: Zna sve moje partnerice

Nema veze, to je moj privatni život. Ali imam život u Belgiji i imam život u Hrvatskoj. Svakome priznajem njegov tip veze, rekao je Ruben.
Veliki gastro vodič: Evo gdje u Rijeci fino jesti i do 10 eura
24SATA U GASTRO ĐIRU

Veliki gastro vodič: Evo gdje u Rijeci fino jesti i do 10 eura

Riječani na svoje stolove stavljaju fuziju pašte pripremljene na 'x' načina, ribu, aromatičnu pizzu, janjetinu otoka Krka, puno različitih sireva koji spajaju tradicionalno ovčarstvo, ali i gastro povijest susjedne Italije