Palenta, tuna iz konzerve i umak od rajčice tri su odlične osnovne namirnice koje svi imamo kod kuće, a čine ovo genijalno jelo
Jednostavno jelo od palente i tune iz konzerve s potpisom slavnog Steve Karapandže
U svojoj kuharici "Kreativna kuhinja – Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" slavni chef Stevo Karapandža donosi razne recepte – od mesnih jela, juha i salata do ukusnih deserata, a posebno se ističu jednostavni, a povoljni recepti za pripremu ribljih specijaliteta. Jedno od takvih jela, koje je brzo i jednostavno za pripremu, jest zapečena palenta s tunom iz konzerve.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ovaj recept koristi osnovne namirnice koje gotovo svi imamo kod kuće - palentu, tunu iz konzerve, umak od rajčice..., što ga čini praktičnim i pristupačnim za svaki dan. Vjerujemo da će ovo ukusno riblje jelo oduševiti i one koji inače nisu ljubitelji ribe.
Sastojci:
- Mlijeko, 600 ml
- Povrtni temeljac, 600 ml
- Kukuruzna krupica, 250 g
- Umak od rajčice 250 ml
- Luk ,1 kom
- Tuna iz konzerve, 250 g
- Crne masline, 75 g
- Mozzarella, 150 g
- Origano, 1 žličica
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- Svježi bosiljak, nekoliko listića
Postupak:
- Zajedno zakuhajte mlijeko i temeljac pa uz miješanje dodajte kukuruznu krupicu (kukuruzni griz, palentu). Uz miješanje kuhajte prema uputama na pakiranju dok se palenta ne zgusne.
- Pripremljeni lim premažite maslinovim uljem pa u njemu rasporedite kuhanu palentu na debljinu cca 1 cm.
- Premažite umakom od rajčice, po umaku rasporedite luk narezan na tanke kolutove. Po tome rasporedite komadiće tune iz konzerve i pospite sušenim origanom.
- Pecite na 220 stupnjeva, 20-ak minuta. Pečenu palentu popaprite, a možete prilikom serviranja dodati i par listića svježeg bosiljka.