Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jednostavno i fino: Čokoladni biskvit s whiskeyjem i kavom

Jednostavno i fino: Čokoladni biskvit s whiskeyjem i kavom

Ovaj jednostavni desert jako je brzo gotov, a idealan je za one trenutke kada vam se, onako usput jede nešto slatko. Dobra stvar kod ovog kolača je što ga možete lako 'podebljati' omiljenim namirnicama

broj osoba: 4

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Sastojci:

12 žlica maslaca, 80 g kakaa, 350 ml kave, 120 ml whiskeyja, 200 g bijelog šećera, 150 g smeđeg šećera, 250 g brašna, 1 1/2 žličica sode, 3/4 žličice soli, 1/8 žličice mljevenog klinčića, 3 velika jaja, 2 žličice ekstrakta vanilije, 150 g nasjeckane čokolade

Sočni kuglof od batata je deset kakav još niste jeli, odličan je
Sočni kuglof od batata je deset kakav još niste jeli, odličan je

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 25 cm premažite maslacem i pospite kakaom. Na laganoj vatri zagrijte već skuhanu kavu, whiskey, kakao i maslac. Kad se maslac otopi, umiješajte šećer pa maknite s vatre. Pustite da se u potpunosti ohladi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, sodu, sol i klinčić. U drugoj posudi umutite jaja s ekstraktom vanilije. Jaja postepeno dodajte u pripremljeni miks kave, whiskeyja, kakaa i maslaca. Na kraju špatulom umiješajte suhe sastojke i komadiće čokolade. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike sat vremena. Čačkalicom isprobajte je li sredina pečena pa izvadite kolač iz pećnice. Pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1