Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Jednostavni recepti za ukusnu i sočnu tjesteninu

Jednostavni recepti za ukusnu i sočnu tjesteninu
1

Aromatični umaci pripremljeni na tavi odlično će se slagati s krupnom tjesteninom. Želite li tjesteninu zapeći, neka umak budu nešto sočniji

Pripremate li krupnu tjesteninu koju namjeravajte zapeći u pećnici, kuhajte je minutu-dvije kraće nego uobičajeno tako da ostane nešto tvrđa. Tako se neće previše razmekšati u pećnici. Aromatični umaci pripremljeni na tavi odlično će se slagati s krupnom tjesteninom. Želite li ih zapeći, neka budu nešto sočniji. Kombinacija vrhnja i jaja idealna je za zapečenu tjesteninu, koju možete posuti i sirom.

TJESTENINA S PANCETOM I RAJČICOM
Sastojci: 500 g makarona, šaka pancete narezane na rezance, 100 ml bijelog vina, 150 ml pirea od rajčica, začini
Priprema: Narežite pancetu na rezance. Na tavi zagrijte malo ulja ili maslaca te na njemu popržite narezanu pancetu nekoliko minuta. Dodajte majčinu dušicu i bosiljak. Sve promiješajte. Zalijte bijelim vinom, dodajte pire od rajčica, lovorov list i nastavite kuhati. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Pomiješajte skuhani umak od rajčica i procijeđenu tjesteninu. Stavite u posude za posluživanje i pospite parmezanom.

ZAPEČENI MAKARONI S MLJEVENIM MESOM
Sastojci: 500 g tjestenine, 500 g mljevene junetine, glavica luka, 250 ml vrhnja, 4 češnja češnjaka, prstohvat suhog peršina, 2 žlice koncentrata rajčice, 2 jaja, sol i papar
Priprema: Na ulju ispržite mljeveno meso i narezani luk. Kad pusti sokove, dodajte sol, papar, žlicu rajčice i peršin. Pirjajte da se zgusne, dodajte narezani češnjak i pržite još minutu. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Pola količine stavite u lim za pečenje, prekrijte mesom i stavite ostatak tjesta. Umutite jaja s vrhnjem, žličicom rajčice i malo soli. Prelijte preko tijesta i zapecite 15 minuta.

TJESTENINA S PORILUKOM I ŠAMPINJONIMA
Sastojci: 250 g šampinjona, poriluk narezan na tanke trakice, sol, maslac, naribani parmezan, žlica maslaca, 2 žlice brašna, 750 ml mlijeka, 500 g makarona
Priprema: Na tavi zagrijte maslac, dodajte brašno, promiješajte izvan vatre, vratite na vatru i još malo zagrijte tako da se počne pjeniti. Postupno ulijevajte hladno mlijeko neprestano miješajući tako da se ne zgruša. U drugoj posudi na maslacu propirjajte narezani poriluk, dodajte narezane šampinjone. Pomiješajte s tijestom i bijelim umakom te, prema želji, zapecite u pećnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Evo zašto žene starije od 50 trebaju imati više orgazama
'LIJEK' PROTIV STARENJA

Evo zašto žene starije od 50 trebaju imati više orgazama

Nije tajna da je seks jako dobar, ali također čini čuda za starenje. Ne radi se o tome da se žene određene dobi svakodnevno seksaju, ali vrijeme je da to postane norma
Dnevni horoskop za subotu 8. ožujka: Blizanci će se svađati, a Jarac bi trebao izaći s društvom
ZVIJEZDE PROGNOZIRAJU

Dnevni horoskop za subotu 8. ožujka: Blizanci će se svađati, a Jarac bi trebao izaći s društvom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 8. ožujka i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje