Ako vam preostane sirupa za sok od bazge, iskoristite ga za pripremu sladoleda koji će nježnim slatkastim mirisom i okusom oduševiti ukućane, a usto ima i ljekovita svojstva
Jednostavan recept za savršeni sladoled od bazge, svi ga vole
Kako ima brojna ljekovita svojstva te nježan slatkasti okus koji većina ljudi obožava, bazga je jedan od omiljenih sastojaka pekmeza i sokova, no možete ju iskoristiti i za pripremu vrhunskog sladoleda koji će mirisom i okusom zasigurno oduševiti svakoga.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve prednosti moćne biljke
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 2 žumanjka;
- 40 grama šećera u prahu;
- 200 mililitara mlijeka;
- 150 mililitara slatkog vrhnja;
- 100 mililitara sirupa od bazge;
- 2 velike žlice limunova soka
Priprema:
Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda i pjenasta. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Potom malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke, uz stalno miješanje pjenjačom. Vratite smjesu na laganu vatru i kuhajte oko 10 minuta.
Kuhanu kremu prebacite u novu posudu. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Dodajte u šlag sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna, uz lagano miješanje dok se okusi ne povežu. Kad ste dobro promiješali, ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.
Ako imate aparat za pripremu sladoleda, sada smjesu možete uliti u njega. Ako ne, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te stavite u zamrzivač na dva sata. Zatim izvadite iz zamrzivača i još jednom mikserom razradite smjesu, pa je opet vratite na hlađenje.
Ponovite taj postupak 2 do 3 puta, uvijek nakon dva sata hlađenja, pa ostavite smjesu u zamrzivaču preko noći, da se sladoled stisne.