Obavijesti

News

Komentari 75

Izrael objavio snimku ubijenog vođe Hamasa: 'Slao je teroriste na djecu, a gledajte što on nosi'

Izrael objavio snimku ubijenog vođe Hamasa: 'Slao je teroriste na djecu, a gledajte što on nosi'
4

Prema obavještajnim podacima IDF-a, posljednjih godinu dana Sinwar se skrivao većinu vremena pod zemljom, u području između Khan Yunisa i Rafaha...

VIDEO

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su snimke na kojima je nedavno ubijeni vođa Hamasa Yahya Sinwar u noći prije napada 7. listopada. S obitelji bježi u kompleks tunela ispod svoje kuće u Khan Younisu. Nosio je opremu i zalihe za duži boravak pod zemljom. Izraelska vojska tvrdi da je snimka pronađena u Gazi prije nekoliko mjeseci, izvještava Times of Israel.

Tajni sporazum: Ova dva europska spletkara zakuhala su beskonačni rat Židova i Arapa
Tajni sporazum: Ova dva europska spletkara zakuhala su beskonačni rat Židova i Arapa

- Čak i uoči brutalnog masakra, Sinwar je bio zauzet preživljavanjem sebe i obitelji - rekao je glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari na press konferenciji. Pokazao je i video. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nekoliko sati prije masakra, Sinwar i njegova obitelj pobjegli su sami u tunel. Satima su išli gore-dolje s vrećama hrane, vode, jastuka, televizorom, madracem i drugim potrepštinama za dugi boravak. Sinwar je brinuo samo o sebi i svojoj obitelji, dok je poslao teroriste u ubilački napad na izraelsku djecu, žene i muškarce - dodaje Hagari.

Infra red camera shows the outline of person labelled by source as Yahya Sinwar, in Rafah Governorat

Kako je objasnio, ova snimka navela je IDF i Shin Bet da suze područje potjere za Sinwarom. U veljači je IDF stigao do 'podzemne tvrđave' koju je Sinwar izgradio u Khan Younisu, ali je on malo prije toga pobjegao. Izraelske obrambene snage pronašle su toalete, tuš, kuhinju, krevete, uniforme, sefove, puno gotovine, dokumenata i drugih podataka.

VIDEO Misterij oko napada na Netanyahua: Zašto nije bilo sirena i kako je dron prošao?!
VIDEO Misterij oko napada na Netanyahua: Zašto nije bilo sirena i kako je dron prošao?!

Izraelska ofenziva u Khan Younisu, tvrdi Hagari, natjerala je Sinwara da pobjegne u Rafah gdje se potom sakrio u tunelu izgrađenom za Hamasove VIP ljude u četvrti Tel Sultan.

A newspaper with a screengrab from the video released by the Israeli army showing the body of the late Hamas leader Sinwar lies on a bench in Tel Aviv

- Kompleks je imao sve što mu je trebalo - od televizora, hrane, keveta do sredstva komunikacije i kontrole. Tamo smo pronašli njegov DNK uzorak na maramici kojom je ispuhao nos - tvrdi Hagari.

Prema obavještajnim podacima IDF-a, posljednjih godinu dana Sinwar se skrivao većinu vremena pod zemljom, u području između Khan Yunisa i Rafaha, a izašao je samo da bi pobjegao, u pratnji tjelohranitelja i s dokumentima, potvrdama, oružjem i novcem.

Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei meets with Yahya Sinwar, in Tehran

U srijedu su vojnici IDF-a s brigadom Bislamach uočili trojicu naoružanih napadača u njihovoj blizini i sukobili se s njima. Jedan od njih, za kojeg se kasnije otkrilo da je Sinwar, odvojio se od druge dvojice i ubile su ga snage.

- Ovo je zapravo prvi put da se Yahya Sinwar, koji se godinu dana skrivao pod zemljom, susreo sa snagama IDF-a u Gazi, a to je i trenutak kada je eliminiran - zaključio je Hagari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

FOTO Ispucali stupovi Pelješkog mosta: Muljaju na natječaju pa se most ne može pregledati
VEĆ DEBELO KASNE

FOTO Ispucali stupovi Pelješkog mosta: Muljaju na natječaju pa se most ne može pregledati

Plus+ Hrvatske ceste žele za pregled mosta uzeti konzorcij koji je dao 180.000 eura skuplju ponudu iako im je odabir već jednom poništila nadležna državna komisija. Konkurencija zbog svega sumnja na pogodovanje...