Obavijesti

Sport

Komentari 208

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku, rekli su iz kluba i najavili kako će već idući tjedan predstaviti Kalinićeva nasljednika

VIDEO

Nikola Kalinić (40) potrajao je u Hajduku svega tri mjeseca. Nakon završetka prijelaznog roka bivši hrvatski nogometni reprezentativac i dojučerašnji napadač splitskog kluba više nije sportski direktor, objavio je klub na službenim stranicama. Dobio je otkaz.

Pokretanje videa...

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka! 00:56

Uprava kluba dala mu je povjerenje krajem svibnja nakon ostavke Mindaugasa Nikoličiusa i doveo je bombastično pojačanje na klupi, Talijana Gennara Gattusa, potom i još jednog bivšeg "vatrenog" Ivana Rakitića, ali je ipak Hajduk ostao kratkih rukava u prijelaznom roku i od pojačanja još jedino dogovorio posudbu Stipe Biuka iz Španjolske, dok je Gambijac Abdoulie Sanyang ipak samo prinova. Što se odlazaka tiče, dogovorio je prodaju Emira Sahitija u HSV za prilično skromnih 1,2 milijuna eura, a nije realizirao transfer Rokasa Pukštasa kojega je na sva zvona najavio predsjednik Ivan Bilić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Iznenadni otkaz: Kalinić više nije sportski direktor Hajduka! 00:56

- S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za klub u ovom trenutku . Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je, kao i svima u klubu, u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg  tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk - kazao je predsjednik uprave Ivan Bilić.

"Nikoli Kaliniću još jednom zahvaljujemo na svemu te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", poručili su iz Splita.

Previranjima i kadrovskim problemima u Hajduku tako očito nema kraja. Ostaje nejasno zašto su ga u klubu angažirali samo za jedan prijelazni rok, pogotovo u kontekstu nategnutih financija, o čemu je u više navrata govorio i sam trener Gattuso. Ostat će upamćeno i da se u Kalinićevu kratkom mandatu dogodio slučaj Perišić koji je naprasno otišao zbog javne prepirke s trenerom. Sve to događa se svega tri dana uoči najvećeg derbija na Maksimiru, dok je Hajduk matematički itekako unutra u borbi za vrh ljestvice jer će pobjedom prestići "modre" i zasjesti na prvo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 208

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone