Obavijesti

News

Komentari 41

Izdržite još danas: Stiže silovita promjena i kraj toplinskog vala. Stižu obilni pljuskovi, ali i tuča

Izdržite još danas: Stiže silovita promjena i kraj toplinskog vala. Stižu obilni pljuskovi, ali i tuča

Već u nedjelju bit će na snazi upozorenje na opasnost od jakih grmljavinskih nevremena, najprije na sjevernom Jadranu, a obilni pljuskovi u kratkom vremenu najvjerojatniji su u ponedjeljak

VIDEO

Nakon vruće noći s visokim temperaturama ušli smo i u zadnji dan toplinskog vala. U Splitu je tako u 7 sati 28 stupnjeva, a više od 25 je u brojnim mjestima uz obalu, Zagreb je na 23, kao i Osijek i Varaždin. Najugodnije je jutros u Gospiću, Otočcu i Delnicama gdje je u 7 sati ugodnih 17 Celzija.

I danas će biti pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom, ali i vrlo vruće pa će najviša temperatura biti od 33 do 38 Celzija u hladu.

No, u drugom dijelu dana, uglavnom u unutrašnjosti zemlje, stiže promjena s jačim razvojem oblaka te lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koji mogu biti i izraženi.  Vjetar će biti slab, na istoku i umjeren istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Uz pljuskove vjetar prolazno može biti pojačan

Danas i sutra nad nama će kružiti zrak bogat vlagom, a nailazak hladnog zraka nad ugrijano more i kopno učinit će atmosferu nad Hrvatskom vrlo nestabilnom - uz osvježenje, upozorava DHMZ. Već u nedjelju bit će na snazi upozorenje na opasnost od jakih grmljavinskih nevremena, najprije na sjevernom Jadranu, a obilni pljuskovi u kratkom vremenu najvjerojatniji su u ponedjeljak. 

Iako se dobrodošla oborina očekuje posvuda, bit će neravnomjerno raspoređena, navodi se.

Osim lokalno obilne kiše, moguća je i tuča te olujni udari vjetra pa se ne mogu isključiti štete. Zbog dužeg perioda visoke temperature tlo je isušeno i slabo propusno zbog čega će biti olakšano površinsko tečenje te postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava.

Zbog hladnijeg zraka u nižim slojevima atmosfere, a pogotovo s odmicanjem visinske ciklone prema jugoistoku, zapuhat će i jaka, na udare vjerojatno olujna bura, ponajprije na sjevernom Jadranu, što će malo i sniziti vrlo visoku temperaturu mora, a moguće i otežavati promet na već poznatim dionicama cesta i autocesta, navodi se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor
POSLOVI VRIJEDNI 1,4 MILIJUNA EURA

Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali su da su s poduzetnicima dogovorili da će izvođenje poslova koje njihove tvrtke dobiju s Gradom prepuštati Darkovoj tvrtki