mozete od mlijeka sami napraviti i mladi sir, staviti dvije litre svjezeg mlijeka u posudu , umijesati zlicu vrhnja i ostaviti na povisenoj polici dva dana da stoji. Nakon toga staviti posudu u pecnicu na sto stupnjeva sat i pol i kad ugasite pecnicu drzati jos dva staa unutri. I kasnije kad se sir odvoji od sirutke procijediti kroz gazu i imate prekrasan mladi sir a ne ono kupovno smece
Gost_Gost
03.3.2019.
Odustani
Može to i na jednostavniji način, ali ok, ima više verzija.
Dk
Deaktivirani korisnik
03.3.2019.
Odustani
mozda moze, nije ni ovo komplicirano, jer u biti nista ne radis, mlijeko fermentira i samo sve napravi
Gost_Gost
03.3.2019.
Odustani
Ja ti mlijeko ukiselim, nakon toga iskrenem u gazu i objesim da se voda iscijedi i to je to. Tako se kod nas radilo od davnina.
nanana7
03.3.2019.
Odustani
Ja radim ko barbarela i super je sir ..fini lisnati onako ...uvijek uspije ali mlijeko mora biti sviježe..jos ako je mrvu masnije ispadne fenomenalno
Gost_Gost
03.3.2019.
Odustani
Probati ću i tako, a mlijeko mora biti svježe i to po mogućnosti domaće.
Gost_Gost
03.3.2019.
Odustani
Ps, a ako nema domaćeg što se može, može i kakvo se ima:))
Liverpool_YNWA
03.3.2019.
Odustani
koliko polica mora biti visoko??
Dk
Deaktivirani korisnik
03.3.2019.
Odustani
skreno ja sam par puta napravila od ovog trajnog mlijeka iz tetrapaka ali radje volim onaj svjezi kupljeni, naravno domaci od netom pomuzene krave bi bilo najbo
lje ali nemam priliku doci do takvog mlijeka tu gdje zivim..a sto se tic epolice najbolje je sto visa a zasto staviti visoko? zato sto je gore topliji zrak i onda mlijeko brze fermentira. Ljeti se puno brze mlijeko ukiseli nego zimi osim ako stavite negdje u prostoriju gdje se grije. I od dvije litre mlijeka nastane oko pola kile svjezeg sira
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
03.3.2019.
Odustani
može mlijeko staviti da bude na suncu, brzo dođe do kiseljenja..u mom kraju se isto radi kako je barbarela opisala...kod mene nije problem domaće mlijeko..ima
nedaleko mene farma i ima i dosta mljekomata...
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
03.3.2019.
Odustani
Da, vilo moja. Kad stignem poci u Gorski Kotar u vikendicu onda kupujemo mlijeko od domacih seljaka sto imaju krave i pravim prekrasni sir, za prste polizati.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .