Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ivković: Gvardiol nije na nivou, Sosa igra prekomotno. Baturina je igrač, drzak je i bezobrazan

Ivković: Gvardiol nije na nivou, Sosa igra prekomotno. Baturina je igrač, drzak je i bezobrazan

Kod Ćalete-Cara vidi se da se nešto promijenilo u njegovoj glavi, vidi se da je koncentriran i da igra ozbiljan nogomet. Kad je Perišić prvi put došao, zabili smo. Perišić na 50 posto i dva gola, smatra Ivković

VIDEO

Nogomet nas je naučio da ima sve manje lakih pobjeda. Jučer je bila važna pobjeda. Strahovito je važno kad pobijediš iako ne igraš dobro. Onda na miru analiziraš gdje si pogriješio, uz pobjedu je to lakše, rekao je HTV-ov stručni sukomentator Tomislav Ivković u emisiji Stadion.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska - Škotska 2-1: Kakva drama! VAR spasio 'vatrene' u posljednjim sekundama 00:43

Hrvatska je odavno na velikoj sceni i apetiti su nam uvijek veliki. No, zbog velikih postignuća i standardi su nam visoki.

- Naša klasična priča, reprezentacija je nakon dugo vremena imala tjedan dana priprema, onda malo padne koncentracija, onda dođu novine, čudo ovo, čudo ono, onda čitaš što se piše, o Škotima se piše malo, podcjenjujemo ih, ali nismo mi čudo od ekipe da moramo svaku utakmicu pobjeđivati. Danas svi znaju igrati, svi se znaju braniti. Vidjelo smo kako je Škotska defenzivno jako dobro stajalo, mi smo im pomogli, htjeli smo igrati po bokovima preko Perišića i Sose. Ideja je bila da oni puno više sudjeluju u napadu, da bi olakšali vezi. To je u nekim situacijama bilo dobro, ali nismo to uspjeli u većem dijelu utakmice. Danas kad smo svi hladniji ipak su to tri vrijedna boda. Mi imamo mladu momčad, u stvaranju smo, nismo mali Kovačića, našeg najboljeg igrača u zadnje vrijeme. Igrat će Baturina ili Sučić, no ne možeš podcijeniti takvog igrača. Gledamo Modrića, on se u prvom poluvremenu uglavnom prilagođavao novim igračima, tražio je najbolje mjesto za sebe i ekipu. Kad igraš s dva nova igrača, Pašalićem i Sučićem, nije to tako lako, to se ne slaže preko noći. Znamo što smo dobro radili, znamo što možemo bolje, to je najbitnije - smatra Ivković.

Susret sa Škotskom igrao se na maksimirskom stadionu.

- Da barem kamera stoji s druge strane, da se ne vidi u prijenosu ta istočna tribina. Onda kreću priče po cijeloj Europi na kakvom igramo stadionu, a imamo ekipu koja je osvojila sve i svašta.

Susret Hrvatske i Škotske u 3. kolu Lige nacija

Kakav je dojam o obrani "vatrenih"?

- Kod Ćalete-Cara vidi se da se nešto promijenilo u njegovoj glavi, vidi se da je koncentriran i da igra ozbiljan nogomet. Gvardiol nije na nivou na kojem treba biti, kao da želi previše, napravi nekoliko grešaka u pasu i onda ga malo ulovi nervoza i onda nije igrač kakav jest. On mora pojednostavniti igru i mora biti efikasan.

A kakvi su bili bočni igrači?

- Naši bočni igrači u ovom sistemu moraju više ići naprijed. Perišić sad ne može. Nije se ubacivao koliko je mogao i trebao, Pašalić je zato lošije izgledao jer nije imao soluciju. Kad je Perišić prvi put došao, zabili smo. Perišić na 50 posto i dva gola. Sosa igra prekomotno i bez rizika, premlad je da to radi. On mora puno više u sprintu ići, nisam ga vidio da ide 110 posto. Lopta mu dođe, on je primi i vrati je nazad.

Susret Hrvatske i Škotske u 3. kolu Lige nacija

U veznom redu zaigrali su bratići Petar i Luka Sučić.

- Mali Luka Sučić nije bio na nivou kakav smo od njega očekivali, pišu da je zamalo igrač za Real Madrid. Dres reprezentacije je jako težak i nije ga lako nositi. Svi očekuju neki gol u rašlje, a on je odigrao koliko je mogao. On je igrač budućnosti. Kramarić se u prvom dijelu previše vraćao, no Krama je Krama, kad misliš da ga nema on zabije gol. Petar Sučić nije igrao puno bolje od Pašalića, nego na isti način. On je pametan, njegov problem je igra na kratkom prostoru, kad ima igrača na leđima, mislim da on tu može napredovati. 

Stigle su pohvale za Martina Baturinu.

- Baturina, za njega nemam upitnika, dečko je igrač. Jučer je pokazao, kao i protiv Monaca, jednog Robertsona, koji igra za Liverpool, je tri puta izbacio. On je jedini, uz Sučiće, koji u našim redovima ima sjajnu duel igru, on je drzak i bezobrazan.

Susret Hrvatske i Škotske u 3. kolu Lige nacija

Slijedi nam gostovanje u Poljskoj, u Varšavi. Taj susret na rasporedu je u utorak.

- Mi sad imamo utakmicu s Poljskom, sad svi očekuju da mi pobijedimo Poljsku, jer kao imamo toliko igrača... Pa mi nismo Francuzi, oni imaju stotine igrača, a utakmica je treći dan, da je barem četvrti bilo bi bolje jer Perišić i Modrić su umorni. Moramo pokazati pamet, igrati disciplinirano, ne griješiti i čekati grešku Poljaka, koji imaju neke probleme, neki igrači im neće igrati - zaključio je Ivković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

VIDEO Dario se zanio! Košarkaš Barcelone dirao sutkinju po stražnjici, pogledajte reakciju
RUKE K SEBI

VIDEO Dario se zanio! Košarkaš Barcelone dirao sutkinju po stražnjici, pogledajte reakciju

Suigrači međusobno to stalno čine, čak i suparnički igrači koji se poznaju i u dobrim su odnosima. No zaista se rijetko događa da igrač sutkinju "pljesne" po stražnjici. I to u jakoj ligi kao što je španjolska