Obavijesti

News

Komentari 2

Ivan Anušić: 'MORH je spreman za uvođenje vojnog roka, koštat će nas 5 mil. eura po naraštaju'

Ivan Anušić: 'MORH je spreman za uvođenje vojnog roka, koštat će nas 5 mil. eura po naraštaju'

Instruktori su spremni, postoje tri lokacije za smještaj ročnika, a resorni ministar očekuje da će godišnje biti upućeno između 17 i 18 tisuća poziva hrvatskim mladićima starijima od 18 godina

VIDEO

Ministarstvo obrane ispunilo je sve preduvjete za uvođenje obveznog vojnog roka početkom 2025., ali da bi zaživio, potrebna je politička odluka koja će biti donesena u Hrvatskom saboru u razgovoru s premijerom i s predsjednikom države, rekao je u ponedjeljak ministar obrane Ivan Anušić.

Instruktori su spremni, postoje tri lokacije za smještaj ročnika, a resorni ministar očekuje da će godišnje biti upućeno između 17 i 18 tisuća poziva hrvatskim mladićima starijima od 18 godina.

„Konkretno, potencijal je između 17 i 18 tisuća mladića godišnje koje napune 18 godina i koji su naši budući kandidati za služenje u temeljnoj vojnoj izobrazni. Naravno da ostaje kategorija priziva savjesti i da će se u toj kategoriji svakako naći jedan određen broj mladića. Služenje civilnog vojnog roka radit će se s jedinicama lokalne samouprave, pod onakvim okvirima kako je to bilo i prije 2008. godine, kada je vojni rok kao takav zamrznut”, poručio je Anušić u ponedjeljak u Bjelovaru prilikom obilaska vojarne Bilogora.

Anušić: 'U Puli neće biti vojna baza već centar za obuku pilota, a obuka neće biti na Rafaleima'
Anušić: 'U Puli neće biti vojna baza već centar za obuku pilota, a obuka neće biti na Rafaleima'

Odgovarajući na novinarska pitanja, spomenuo je da bi trošak temeljne vojne izobrazbe trebao biti manji od pet milijuna eura po naraštaju.

U vojarni Bilogora Anušić se sastao s pripadnicima Hrvatske kopnene vojske kako bi se uvjerio u stvarno stanje na terenu i dodatno poboljšao uvjete rada vojnika te daljnje unapređenje njihove opreme i infrastrukture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Uhićen HDZ-ov gradonačelnik Otoka! Oglasio se USKOK: Više godina peglao  službenu karticu
NOVA AKCIJA USKOK-A

Uhićen HDZ-ov gradonačelnik Otoka! Oglasio se USKOK: Više godina peglao službenu karticu

Josip Šarić dugogodišnji je gradonačelnik Otoka, policija mu je jutros pokucala na vrata. USKOK sumnja da je godinama koristio službenu karticu za sebe, članove obitelji i prijatelje