Obavijesti

Video

Komentari 7

Isprobavali smo specijalitete s Adventa: Kobasica s ananasom, fritule, burek sarma, slatki bao

Isprobavali smo specijalitete s Adventa: Kobasica s ananasom, fritule, burek sarma, slatki bao

Neobične kombinacije, raznovrsna ponuda slatkih i slanih jela, sve to možete naći na Adventu u Zagrebu. Isprobali smo nekoliko njih i ovo su naši dojmovi

Advent u Zagrebu i ove godine je privukao mnoštvo pažnje - što zbog cijene, što zbog izgleda, što zbog ponude hrane. Otišli smo na nekoliko lokacija Adventa u Zagrebu i prepoznali nekoliko neobičnih specijaliteta, ali i onih klasičnih.

FRITULE

POGLEDAJTE VIDEO:

Tradicionalno slatko jelo svakog Adventa isprobali smo na tri lokacije. Prvo smo posjetili kućicu 'Falco', koja se nalazi na Tomislavcu kraj klizališta. Fritule koštaju četiri eura, dobije se pristojna porcija, a fritule su mekane i ne previše slatke.

Zatim smo na 'Fuliranju' pronašli kućicu člana Masterchef žirija - Damira Tomljanovića. Njegove fritule koštaju pet eura, a dolaze s nekoliko različitih preljeva i dodataka. Ovoga puta izbjegli smo klasiku i odlučili se na preljev od slane karamele i uz dodatak sezama.

Na 'Baš Naš', koji se ove godine nalazi na Trgu bana Jelačića, pronašli smo kućicu još jednog člana Masterchef žirija - Melkiora Bašića. Njegove fritule po bakinoj recepturi koštaju 5,90 eura, a mi smo se odlučili na kombinaciju vanilije, kuhanog crnog vina i crumblea koja nas je oduševila.

BUREK SARMA I ĆEVAPI U SLATKOM PECIVU

POGLEDAJTE VIDEO:

Na 'Fuliranju' smo pronašli dva klasična bosanska jela u drugačijem ruhu koje se neće svidjeti svima. Na kućici 'Beg's Plant based', pronašli smo burek sarmu s biljnom zamjenom za meso. Sarma je omotana u burek, dolazi s preljevom i košta osam eura. Od cijelog jela, upravo nas je preljev najviše oduševio.

Još jedno popularno jelo u novom ruhu su i Ćevapi u brioš pecivu koje smo pronašli na kućici 'Briocherie'. U brioš pecivu punjenom kajmakom dobije se četiri ćevapa, a koštaju sedam eura. Uz brioš ćevape, možete dobiti i luk sa strane. Nije nas u potpunosti oduševila ova kombinacija jer je jelo preslatko.

KOBASICA S ANANASOM

POGLEDAJTE VIDEO:

Barbiewurst pronašli smo na kućici Igomata na Trgu bana Jelačića. Ova kombinacija Brioche peciva, pečenice, bbq umaka, gaude, prženog luka i ananasa košta 6, 80 eura. Iako smo bili pomalo skeptični, ovo jelo nas je oduševilo!

KROŠTULE S BAJADEROM I SLATKI BAO

POGLEDAJTE VIDEO:

Kroštule s Bajaderom iz Boogie Lab kućice na Zrinjevcu su za prste polizati. Cijena je 6 eura, ali u porciji su samo tri kroštule, a vjerujte nam, ne možete prestati jesti. Mali slatki Bao iz Kai street food kućice na Zrinjevcu košta 5€. Radi se o pecivu punjenom mousse od čokolade u kombinaciji s prženim lješnjacima i karamelom.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
Prirodna rješenja za smrad iz usta: Evo kako vratiti svježinu
MNOGI SU UZROCI

Prirodna rješenja za smrad iz usta: Evo kako vratiti svježinu

Peršin, zeleni čaj, jabučni ocat i mnoge druge namirnice mogu vam pomoći da se riješite smrada iz usta, dok redovita higijena održava vaš dah svježim i ugodnim
Ovo je 30 šokantnih priča o Mikeu Tysonu: Žena ga varala s Pittom, borio se s gorilom...
BURAN ŽIVOT ŠAMPIONA

Ovo je 30 šokantnih priča o Mikeu Tysonu: Žena ga varala s Pittom, borio se s gorilom...

Brutalno se osvetio za izgubljen san o odlasku na Olimpijske igre, tigar mu je razbio zub, nudio je 10.000 dolara da se bori s gorilom, nosio je umjetni penis, trener je pucao na njega, a ime je promijenio u - Malik
Željko Bebek ekskluzivno za 24sata: Bijelom dugmetu želim svu sreću, za mene nema mjesta
BIO JE FRONTMEN 10 GODINA

Željko Bebek ekskluzivno za 24sata: Bijelom dugmetu želim svu sreću, za mene nema mjesta

S Bijelim dugmetom proveo je 10 godina, ali neće im se pridružiti na turneji 'Doživjeti stotu'. S Željkom Bebekom družili smo se na 'Hrvatskoj noći' u Frankfurtu gdje nam je pričao o karijeri, obitelji i planovima