Cimet rolice su neizostavan zimski desert koji od sada možete napraviti u samo 15 minuta. Naime, tajna je u tome da se tijesto radi od samo dva sastojka - brašna i grčkog jogurta, bez kvasca i jaja
Isprobajte recept za fine mini cimet rolice gotove u 15 minuta
Temperature postaju sve niže, pa je zato sada savršeno vrijeme da se zagrijete uz ukusne rolice s cimetom. Eloise Head je samouka kuharica koja obožava spravljati nova jela, pa je tako podijelila novi recept s kojim su cimet rolice gotove za 15 minuta, a tijesto se radi od samo dva sastojka.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne soje
Pokretanje videa...
Head inače vodi popularni @fitwaffle profil na TikToku i Instagramu, a tvrdi kako je odlučila upotrijebiti svoje tijesto od dva sastojka za mini cimet rolice jer joj se činilo kako bi mogle ispasti genijalno.
- Igrala sam se s korištenjem ovog tijesta od dva sastojka u nekim od svojih slatkih recepata. Za to tijesto ne treba nikakav kvasac ni jaja - rekla je. Za njene brze rolice s cimetom treba samo nekoliko sastojaka
Za izradu tijesta će vam trebati:
- 180 grama grčkog jogurta (Head koristi onaj s 0 posto mliječne masti, ali nije nužno)
- 150 grama self rising brašna (možete ga napraviti sami, samo pomiješajte: 150 grama glatkog brašna, 1,5 čajnu žličicu praška za pecivo i četvrtinu čajne žličice soli)
Za fil i glazuru trebat će vam:
- 30 grama neslanog maslaca (otopljenog)
- 3 žlice svjetlosmeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 6 žlica šećera u prahu
- 4 žličice mlijeka (bilo kojeg)
Priprema:
Da biste oblikovali tijesto, pomiješajte grčki jogurt i mješavinu brašna. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u pravokutnik debljine oko pola centimetra.
Otopljeni maslac pomiješajte sa svjetlosmeđim šećerom i cimetom kako biste napravili nadjev. Zatim nadjev rasporedite po cijelom tijestu, te ostavite razmak na vrhu.
Tijesto čvrsto zarolajte, ali budite nježni da se ne lomi, a zatim ga zgnječite i odrežite krajeve. Narežite tijesto nožem na pet jednakih dijelova.
Stavite rolice s cimetom u posudu za pečenje i pecite ih na 160°C stupnjeva 15 minuta, dok vrhovi ne poprime lagano zlatno smeđu boju. Za preljev pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte glazuru preko toplih rolica i poslužite.
- Moj glavni savjet je da tijesto ne prepečete i ne premijesite. To će rezultirati time da će tijesto postati gušće i žilavije teksture - rekla je Head, piše Insider.