Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Isprobajte ovih 6 namirnica ako ste alergični na jaja, mlijeko...

Isprobajte ovih 6 namirnica ako ste alergični na jaja, mlijeko...

Budući da je gluten protein u pšenici tvar na koju ljudi razviju alergiju, valja koristiti brašno i jesti hranu bez glutena. Možete koristiti tapioka brašno, heljdino brašno, rižino ili proseno brašno

Mnogi ljudi imaju alergije na hranu. Ako ste i vi jedan od njih i teško vam je izbjegavati namirnicu na koju ste alergični, u nastavku saznajte koje zamjene možete koristiti kako bi nadomjestili hranu koju inače ne smijete jesti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne soje

Pokretanje videa...

Sve tajne soje 01:31

1. Jaja

Za povremenu zamjenu za jaja u pečenju koristite lan. Pomiješajte žlicu mljevenog lanenog sjemena s tri žlice vode. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim ga dodajte u svoj recept. Sjemenke će nestati u jelu kada napravite konačan proizvod.

2. Pšenica

Budući da je gluten protein u pšenici tvar na koju ljudi razviju alergiju, valja koristiti brašno i jesti hranu bez glutena. Možete koristiti tapioka brašno, heljdino brašno, rižino ili proseno brašno.

Top recepti za ljetne tjestenine: Isprobajte pesto s bademima, školjke na talijanski način...
Top recepti za ljetne tjestenine: Isprobajte pesto s bademima, školjke na talijanski način...

3. Kravlje mlijeko

Alergije na mliječne proizvode pokreću proteini u mlijeku većine sisavaca, pa vam je najbolje odabrati biljnu opciju, poput bademovog mlijeka, kokosovog ili rižinog (intolerancija na laktozu nije alergija; to samo znači da vaše tijelo ne proizvodi dovoljno enzima laktaze i ne može preraditi prirodni šećer u mlijeku.) Ako želite više proteina, probajte sojino mlijeko. Koje god mlijeko odabrali, pobrinite se da je obogaćeno kalcijem i vitaminom D.

4. Soja

Ako jako volite jela sa sojinim umakom, a na nju ste alergični, isprobajte umak od nektara kokosovog cvijeta, koji je odlična zamjena za umak od soje. On je nešto gušći i slađi, te je manje slan, pa dodajte još soli u svoj recept.

Nespojivi okusi i čudna jela: Banane sa šunkom, sladoled od graha i desert od majoneze
Nespojivi okusi i čudna jela: Banane sa šunkom, sladoled od graha i desert od majoneze

5. Maslac od orašastih plodova

Ako ste alergični na kikiriki, pa tako i na kikiriki maslac, potražite maslac napravljen od graška ili slanutka. Tekstura je slična maslacu od kikirikija, i iako sam okus možda neće biti sličan onom od kikirikija, super je u kolačićima ili zdravim pločicama.

6. Čokolada

Noble dark chocolate on a wooden table in vintage style.

Budući da se često radi s mliječnim proizvodima i orašastim plodovima, čokolada može biti nezgodna za osobe s alergijama. Zato birajte samo čokoladu s visokim udjelom kakaa i onu bez mliječnih dodataka, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Seksualni bonton: Znate li kako se treba ponašati u krevetu?
IMATE LI STILA?

Seksualni bonton: Znate li kako se treba ponašati u krevetu?

Stručnjakinja za seks, Tracey Cox dijeli univerzalna pravila dobrog seksualnog ponašanja koja biste trebali prakticirati sa svojim ljubavnicima ako im želite dati do znanja da imate stila
Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu
SAVJETI ZA BRIGU

Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stupnjeva Celzijusa. Prije nego ih unesete obavezno provjerite i isperite štetočine kako ih ne biste unijeli u zatvoreno