Stabljike možete prethodno ispeći dok ne počnu rumeniti po rubovima i malo začiniti solju. Slobodno u tart dodajte i malo karameliziranog luka, pečenu mrkvu ili čak nekoliko žlica pire krumpira
Iskoristite sve ostatke: Složite ukusan tart od stabljika brokule
Stabljike od brokule poredane po siru i tijestu čine ukusan tart zbog kojeg nećete više morati bacati preostale stabljike od brokule. Ovaj tart možete učiniti jednostavnim ili složenim koliko želite.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti kruh bez kvasca?
Pokretanje videa...
U najmanju ruku, trebat će vam samo smrznuto lisnato tijesto, svježi kozji sir i stabljike brokule. Ako vam je kozji sir previše trpak za nepce, u njega dodajte malo krem ​​sira ili umiješajte začinsko bilje ili neki drugi, tvrđi sir (poput parmezana).
Također, i s brokulom možete učiniti nekoliko stvari. Primjerice, možete ju prethodno ispeći dok ne počne rumeniti po rubovima te ju začiniti solju. Slobodno u tart dodajte i malo karameliziranog luka, malo pečene mrkve ili čak nekoliko žlica preostalog pire krumpira.
Tart od stabljike brokule
Sastojci:
- 230 grama stabljika brokule
- 1,5 žličica maslinovog ulja (ili masti od slanine Ili bilo koje druge masti za pečenje koje volite)
- 1/8 žličice morske soli
- 170 grama kozjeg sira
- Po želji: svježi crni papar, začinsko bilje ili bilo koji drugi začin za koji mislite da bi dao dobar okus pomiješan s kozjim sirom
- 1 blok lisnatog tijesta, odmrznutog, ali hladnog
- 1 jaje, umućeno
Narežite stabljike brokule na štapiće debljine pola centimetra. Neka budu dugi što je više moguće (u redu je ako su malo nepravilni). Začinite štapiće uljem i solju, a zatim pecite u pećnici na 200°C stupnjeva dok ne omekšaju i porumene na rubovima (25-35 minuta). Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade (ostavite pećnicu uključenu i ostavite na 200°C).
Dok se štapići brokule hlade, kozji sir začinite paprom i/ili začinskim biljem (ako ga koristite) po ukusu, zatim razvaljajte tijesto na radnoj površini i poravnajte ga valjkom kako biste osigurali ujednačenu debljinu. Nemojte ga razvaljati previše tanko - samo ga ujednačite. Prebacite tijesto u lim obložen papirom za pečenje i stavite sir na vrh. Ostavite rub sa strane prazan (otprilike 1,5 cm).
Rasporedite stabljike brokule u uzorak koji vam se čini vizualno privlačnim, rubove tijesta premažite umućenim jajetom, pa sve stavite peći u pećnicu dok se tijesto ne napuhne i dobije zlatno smeđu boju - oko 30 minuta. Pustite da se ohladi oko 10 minuta prije posluživanja (i ukrasite vrućim medom za dodatan okus), piše Msn.