Ostatke pirea od buče čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku, gdje može stajati do tjedan dana. Zaleđenu buču možete čuvati i do godinu dana, te koristiti u receptima za slastice
Iskoristite ostatke buče: U kavi, zobenoj kaši,u kruhu i kolačićima
Ako najesen volite pripremati jela od bundeve, a dogodi se da vam ostane njihovog mesa, ne morate ga ostaviti da propadne. Naprotiv, možete ga iskoristiti za pripremu niza deserata, od kojih će vas neki baš iznenaditi okusom.
POGLEDAJTE VIDEO: Uzgojio bundevu tešku 396 kilograma
Pokretanje videa...
Prije svega, ostatke pirea od buče uvijek čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Tako može stajati oko tjedan dana. Ako mislite da ga nećete iskoristiti u tom roku, pohranite ga u ledenicu, gdje može stajati i do godine dana. Dobro je zamrznuti je u manjim paketićima, ili primjerice u kockicama, u posudi za led, kako biste mogli odmrznuti točno koliko vam treba.
Evo kako koristiti ostatke pirea od bundeve:
Za doručak i desert
Nekoliko žlica pasirane bundeve može biti zgodna osnova za doručak, ili fini desert koji može poslužiti kao međuobrok. Evo kako sve buču možete kombinirati:
Sa zobenim pahuljicama: U kašu od zobenih pahuljica umiješajte pire od buče te začinite prstohvatom cimeta, muškatnog oraščića i smeđeg šećera.
Za palačinke: Palačinke premažite bučom koju ste začinili s malo javorovog sirupa
Za parfe: Pomiješajte jogurt, žlicu granola pahuljica i ostatke pirea od bundeve, uz dodatak malo cimeta.
Fini namaz: Pomiješajte ostatke bundeve s krem ​​sirom, dodajte sol i začine (primjerice malo bosiljka), pa time premažite baquete
Latte od bundeve: U šalicu kuhanog espressa dodajte žlicu, dvije pirea od bundeve, s malo cimeta, đumbira i muškatnog oraščića
Mliječni šejk: Pomiješajte sladoled od vanilije, mlijeko, buču i vaše omiljene začine i dobit ćete ukusan shake koji može biti odličan međuobrok.
Smoothieji: Bundeva ima puno nevjerojatnih zdravstvenih blagodati (izvrstan je izvor vitamina A i C). Dodajte nekoliko žlica u svoje smoothieje od voća i povrća.
Kolačići: Većina recepata s kolačima od bundeve traži samo nekoliko žlica mesa od bundeve. Među njima su, primjerice, muffini, kod kojih možete jednostavno dodati buču u samo tijesto i miješati razne začine te im tako mijenjati okus. .
Brzi kruh: Slično kao i s bananama, pire od bundeve dodaje vlagu i okus receptima za brzi kruh. Ostatke bundeve jednostavno dodajte omiljenom tijestu, prenosi Reader's Digest.