Obavijesti

News

Komentari 35

Inspektorat o slučaju Sučić iz Umaga: Ne rušimo dom, gradila je bespravno sasvim novi objekt

Inspektorat o slučaju Sučić iz Umaga: Ne rušimo dom, gradila je bespravno sasvim novi objekt
8

Državni inspektorat ističe da je Eni Sučić godinama živjela na drugoj adresi gdje je i zaprimila rješenje o rušenju bespravnog objekta. Nakon toga je prešla na adresu bespravnog objekta i pokušala zaustaviti rušenje

VIDEO

Državni inspektorat ne smatra da ima bilo što sporno u uklanjanju kuće Eni Sinčić u Umagu i njen objekt je jedan od 200 koji će biti srušeni. Objavili smo priču Eni Sučić koja je sama počela rušiti kuću i ustvrdila nam je da će joj djeca izgubiti jedini dom. Međutim, u svom odgovoru Inspektorat ističe da je ona prijavila prebivalište na bespravnom objektu tek nakon što je zaprimila rješenje o uklanjanju. I to rješenje je primila na drugoj adresi u Umagu na kojoj je bila prijavljena od 2018. godine, a nakon toga, prije izvršnosti rješenja, prijavljuje prebivalište na adresi objekta.

Naredili su mi da srušim jedini dom mene i moje djece. Raspala sam se gledajući kako nestaje...
Naredili su mi da srušim jedini dom mene i  moje djece. Raspala sam se gledajući kako nestaje...

Provjerili smo i prethodnu adresu i radi se o uređenoj katnici u Umagu kojoj su vlasnici članovi njene obitelji. 

Sučić je rekla i da je legalizirala objekt i onda ga naknadno samo uredila izvan gabarita. No, po podacima inspektorata, legalizirani stari trošni objekt, dok je novi bespravni objekt na istom mjestu napravljen i u znatno većim gabaritima i od čvrstog materijala. 
Donosimo i odgovor Državnog inspektorata u cijelosti. 

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je u koordinaciji s nadležnim komunalnim redarstvom jedinice lokalne samouprave obavila inspekcijski nadzor na k.č.br. 3094/2 k.o. Umag. Temeljem utvrđenih činjenica bespravnom investitoru s prijavljenim prebivalištem na adresi različitoj od adrese katastarske čestice k.č.br. 3094/2 k.o. na kojoj je izgrađena bespravna građevina je izdala rješenje od 14. svibnja 2024. godine kojim je bespravnom investitoru naređeno da u roku od 15 dana ukloni bespravno sagrađenu prizemnu građevinu na k.č.br. 3094/2 k.o. Umag, a koja je sagrađena na zemljištu izvan građevinskog područja, unutar zaštićenog obalnog pojasa.
Stranka (bespravni investitor) je predmetno rješenje zaprimio 20. svibnja 2024. godine na adresi različitoj od adrese katastarske čestice k.č.br. 3094/2 k.o. Umag, te je isti trebao postupiti po rješenju, odnosno ukloniti građevinu do 05. lipnja 2024. godine kada je rješenje postalo izvršno (prebivalište na adresi zaprimanja rješenja prema podacima MUP-a je prijavljeno od 2018. do 29. 05.2024.).
Nakon, zaprimanja rješenja o uklanjanju stranka (bespravni investitor) je promijenila adresu prebivališta na način da se 29. svibnja 2024. godine prijavila na adresu bespravnog objekta koji se nalazi na k.č.br. 3094/2 k.o. Umag.
Na rješenje o uklanjanju od 14. svibnja 2024. godine stranka (bespravni investitor) je pokrenula tužbu pred Upravnim sudom u Rijeci koja ne odgađa izvršenje rješenja o uklanjanju, a Državni inspektorat se na predmetnu očitovao 12. srpnja 2024. godine.
Jednako tako 12. srpnja 2024. Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu podnesena je kaznena prijava protiv stranke (bespravnog investitora), zbog osnovane sumnje na počinjeno kazneno djelo iz članka 212. Kaznenog zakona, a koju je nadležno državno odvjetništvo rješenjem od 18. srpnja 2024. odbacilo ali uz obrazloženje da je protiv stranke (bespravnog investitora) već podignuta optužnicu za rečeno kazneno djelo po prijavi komunalnog redarstva Grada Umaga.
Obzirom da stranka (bespravni investitor) nije dragovoljno postupio po rješenju o uklanjanju od 14. svibnja 2024. godine, građevinska inspekcija donijela je rješenje o izvršenju od 12. rujna 2024. godine, kojim se utvrđuje da će se rješenje o uklanjanju od 14. svibnja 2024. godine provesti putem treće osobe s početkom uklanjanja 01. listopad 2024. godine.
Stranka (bespravni investitor) je putem odvjetnika 08. listopada 2024. podnijela zahtjev za odgodom izvršenja rješenja o uklanjanju, a koji zahtjev je rješenjem od 10. listopada 2024. godine, odbijen.
Napominjemo, kako je u više navrata komunicirano sa strankom te su joj poznate sve činjenice vezano uz bespravnu gradnju na zemljištu izvan građevinskog područja, unutar zaštićenog obalnog pojasa.
Zaključno, stranka (bespravni investitor) je pristupio uklanjanju građevine o svom trošku za što joj je ostavljen primjeren rok te je pregledom na terenu 17. listopada 2024. utvrđeno da stranka (bespravni investitor) sam uklanja građevinu te da gotovo pola građevine srušeno
." odgovorio nam je o ovom slučaju Inspektorat.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Ovo je novi kralj žira: Država ga je optužila za utaju, a Hrvatske šume mu dale milijunski posao!
24SATA OTKRIVAJU

Ovo je novi kralj žira: Država ga je optužila za utaju, a Hrvatske šume mu dale milijunski posao!

Plus+ Tvrtka Zijada Pezerovića je jedina s kojom su Hrvatske šume sklopile ugovor za otkup žira. U manje od tri tjedna trajanja ugovora dobit će 2,6 milijuna eura: Nije mi se pogodovalo, a optužnica je laž i past će na sudu