Automatski otpustiti i provesti istražne radnje protiv svih u lancu koji su do sada šutili o ovome ! Nije ovo nikakva nova pojava, dešava se čitav niz godina - a pogotovo otkad je Hrvatska, uslijed 'usklađivanja s EU zakonskim normama' pristala - SMANJITI regulativu vezanu za kontrolu mesa !
JA
JATIMIVIONI
24.11.2016.
Odustani
I mislim da nije potrebno unistiti to svo meso(pa to je hebenih 50T). Termicki ga obraditi i pokloniti(neka me netko ispravi ako se termicki ne ubija).
To
Toško
24.11.2016.
Odustani
Pa da li bi ga ti jeo nakon termičke obrade?
kulful
24.11.2016.
Odustani
Bi,sve leti jesti😄
JA
JATIMIVIONI
24.11.2016.
Odustani
Bi. Problem je samo u svijesti tih koji bi napravili analizu na tom mesu i dali bi rekli istinu ili laz "da cisto je, mozete jesti"
Za salmonelu je tipično da
je potrebna jako visoka infektivna doza, više od 103 klica, dok je kod nekih drugih bolesti potrebna jedna bakterija ili deset bakterija da dođe do obolijevanja. Dakle, ta namirnica treba biti značajno onečišćena.
Sve počinje s klanjem životinja. Prilikom rezanja mesa mora se paziti da ne dođe u dodir sa sadržajem crijeva u kojima salmonela parazitira. Sve površine i sav alat koji se koristi prilikom klanja mora biti dezinficiran i mora se održavati čistima. Nakon klanja, bitan je tzv. hladan lanac. To je pohranjivanje namirnica na temperaturi do +6° C. Bitno je naravno i odgovarajuće čuvanje pripremljene hrane kod kuće kao i u objektima koji pripremaju i nude hranu (restorani, hoteli). Pri korištenju namirnica koje mogu sadržavati salmonelu važni su termička obrada, higijena i čišćenje.
Pri kojoj se temperaturi salmonelu može uništiti?
Niti jedna salmonela ne može preživjeti temperaturu veću od 70° C kroz jednu ili dvije minute. To vrijeme može biti kraće samo ako je temperatura viša, odnosno temperatura može biti niža samo ako je vrijeme obrade duže. Na primjer ako temperatura iznosi 60° C potrebno vrijeme za uništavanje salmonele je 45 minuta. Dakle, jedina sigurna prepreka u prijenosu salmoneloze je dobra termička obrada namirnica.
Prikaži još ↓
UN
UNPROFOR
25.11.2016.
Odustani
Ti stvarno nisi svoj ! Od kada EU komisija brine o hrani , kod nas je hrana besprijekorna . Bila je i prije , al nije bilo tolko papirologije , koja sprećava bi
lo kakav šverc i nepravilno postupanje sa mesom ! Al ako se ne radi kako treba , onda se dogodi , da na Braću na cesti pred Milnom naletiš na stado bez tablica brojeva u ušima !
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .