![Imate viška paprike i rajčica? Napravite fini sataraš s rižom](https://img.24sata.hr/-OYDbEdZdjLmtnEp8gG-XsgtSQA=/414x267/smart/media/images/2021-32/dreamstime-m-122993661.jpg)
Sataraš je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih jela u Hrvatskoj, a korijene vuče iz Baranje. Danas je neizostavan obrok na mnogim jelovnicima, posebno ljeti
Lifestyle
Komentari 129Sataraš je jedno od najprepoznatljivijih tradicionalnih jela u Hrvatskoj, a korijene vuče iz Baranje. Danas je neizostavan obrok na mnogim jelovnicima, posebno ljeti
Narezati luk na trakice te staviti pirjati na prethodno zagrijan lonac sa maslinovim uljem. Očistiti i narezati paprike na krupnije kocke, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.
Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice Vegete. posoliti i dodati češnjak. Oguliti rajčice, isjeckati ih i dodati u lonac. kuhati 10 minuta. Posoliti, popapriti te dodati peršin po želji i to je to.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Dobar tek.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+