Obavijesti

Sport

Komentari 0

Igračima Istre samo na gorivo otići će nekoliko tisuća kuna...

Igračima Istre samo na gorivo otići će nekoliko tisuća kuna...

Puljani se 4. srpnja sele u 20 kilometara udaljene Bale, gdje je novi kamp. E, sad, ako će momčad imati dva treninga na dan, a uglavnom ima, to bi s povratkom u Pulu pa na trening značilo 80 km u jednom danu

VIDEO

Odličan teren s prirodnom travom, mir i tišina. To su uvjeti koji će dočekati nogometaše Istre 1961 u novom kampu u Balama.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci slave naslov

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Naime, lokalni klub više ne postoji, teren izgleda kao nov, dugo nije korišten, no kakvo je stvarno stanje, vidjet će se kad momčad odradi nekoliko treninga, odnosno kad ga natopi prva kiša. No teren bi trebao biti najmanji problem, mnogo veći je odlazak i dolazak na treninge. Dolazak i odlazak na trening znači i 40 kilometara putovanja.

E, sad, ako će momčad imati dva treninga na dan, a uglavnom ima, to bi s povratkom u Pulu pa na trening značilo 80 prevaljenih kilometara u jednom danu. U ovo suludo vrijeme, kad je litra goriva 15 kuna, to nikako nije zanemarivo. Dvadeset treninga značilo bi 1600 kilometara, što je trošak od nekoliko tisuća kuna.

Zagreb: NK Lokomotiva protiv NK Istra 1961 u 23. kolu Prve HNL

Ako ćemo se našaliti, igračima bi montaža plinskog spremnika bila odličan potez, kojim bi uštedjeli na gorivu. Ili dogovor da svaki trening vozi netko drugi. Odnosno, blago onima koji nemaju vozačku dozvolu jer će ih netko, u krajnjem slučaju klub, morati pokupiti.

Ili ostaje opcija javni prijevoz. Primjerice, karta za autobus u jednom smjeru stoji 36 kuna, a vožnja traje 27 minuta. Prevedeno, četiri dnevne vožnje stajale bi ih gotovo 150 kuna, pa opcija javnog prijevoza i nije najprihvatljivije rješenje. Ovo sigurno nije potez koji će oduševiti igrače, a kad se doda i ukidanje zajedničkog ručka, eto razloga za nezadovoljstvo.

Svi ovi rezovi posljedica su Alavesova ispadanja u drugi rang španjolskog nogometa. Naime, Baskonia grupa vlasnik je Istre i Alavesa, pa je povratak Alavesa u najviši rang označen kao prioritet. U Istri će malo stegnuti remen i navijati da agonija baskijskog "brata" što prije završi. Istru, kao i Alaves, čeka izuzetno teška sezona.

Ostali su bez prvog strijelca, Diona Drene Belje, koji se vratio u matični Osijek, te najboljeg igrača - Hassanea Bandea, koji se vratio u Ajax. Kako doznajemo, on je na mjesec zarađivao 12.000 eura, a na takve ugovore sadašnji igrači Istre mogu zaboraviti. Otišao je i Abdallahi Mahmoud...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić