Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah
Ideja za odličan ručak: Kremasti rižoto s tikvicama i vrhnjem
Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice narezane na komadiće, 1/2 nasjeckanog luka, 1 mljeveni češanj češnjaka, 1/4 žličice soli, 300 g riže arborio, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1 1/2 žlica maslaca, nasjeckani svježi peršin
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.
Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.