Ponekad treba pojesti nešto na žlicu, a na tanjuru ne mora baš svakog dana biti i meso. Odlučite se za ovo lagano zeleno varivo koje će vašem tijelu pružiti obilje nutrijenata, a ne sadrži puno kalorija
VEGETARIJANSKI RECEPT
Ideja za dijetalni ručak: Varivo od kelja, brokule i poriluka
Istinski ljubitelji povrća zasigurno će znati cijeniti kombinaciju kelja, poriluka i brokule, a možda se baš i vi zaljubite u ovo jednostavno i niskokalorično jelo. Priprema ne oduzima puno vremena, a nije zahtjevno i ne trebate imati posebne kulinarske vještine.
POGLEDAJTE VIDEO Kako se hraniti zdravo:
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 1 brokula
- 2 - 3 poriluka
- 1 glavica kelja
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 2 žlice kosanog peršina
- maslinovo ulje
- Vegeta
- papar
Na malo ulja popržite luk, dodajte poriluk nakon jedne minute i dinstajte dok ne povene. Potom dodajte kelj narezan na trakice i nastavite dinstati poklopljeno još pet minuta.
Dodajte sitno sjeckani češnjak, a kad zamiriše ubacite sve začine i podlijte vodom. Dodajte brokulu i kad zakipi kuhajte još pet minuta dok omekša.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku