Obavijesti

Sport

Komentari 1

I Dončić stiže na košarkaški spektakl u čast Dražena!

I Dončić stiže na košarkaški spektakl u čast Dražena!

Ipak, bit ćemo lišeni njegove magije na parketu. NBA igrači, a to se odnosi i na Bojana Bogdanovića, Ivicu Zupca i Darija Šarića, ne smiju igrati pa će ovaj put biti gledatelj

VIDEO

Jedan od najpopularnijih i najboljih košarkaša današnjice, slovenski reprezentativac Luka Dončić, dolazi na Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića, koja će se održati 5. rujna u zagrebačkoj Areni, objavili su organizatori. 

Pokretanje videa...

Luka Dončić i djevojka na Rabu 00:39

Ipak, bit ćemo lišeni njegove magije na parketu. NBA igrači, a to se odnosi i na Bojana Bogdanovića, Ivicu Zupca i Darija Šarića, ne smiju igrati pa će ovaj put biti gledatelji. 

Dončić je ove godine s Dallas Mavericksima stigao do velikog finala NBA lige, a nakon što su ga 2019. proglasili najboljim novakom u NBA-u, od 2021. do 2023. su ga tri godine zaredom birali u najbolju petorku lige.

Ljubljana: Prijateljska košarkaška utakmica Slovenija - Grčka

Prije odlaska u NBA igrao je u Real Madridu, za koji je debitirao sa samo 16 godina i time postao najmlađi igrač u povijesti Reala, a 2018. godine bio je najkorisniji igrač Eurolige. Dončić uvijek ističe koliki mu je uzor bio Dražen Petrović te koliko cijeni njegovo košarkaško nasljeđe. U nekoliko se navrata i susreo s obitelji Petrović, a svoj dres iz Reala te Dallasa poklonio je Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.

Ovaj spektakl gotovo je pa rasprodan, a podsjetimo, igrat će hrvatska košarkaška reprezentacija protiv odabrane reprezentacije Europe koju će s klupe voditi Željko Obradović. Očekuju se igrači Real Madrida, Fenerbahčea, Panathinaikosa, Bayerna, Partizana, Virtusa... Točan popis svih igrača još nije definiran do kraja i podložan je promjenama. 

U Areni Zagreb gledatelje očekuju brojne atrakcije tijekom utakmice koju će igrati hrvatska košarkaška reprezentacija i selekcija Europe. Tijekom te utakmice prvi put u Hrvatskoj bit će predstavljen stakleni košarkaški teren sa staklenim podom koji koristi diode koje emitiraju svjetlost (LED) za prikaz linija terena i druge grafike.

Tijekom utakmice, vizualni efekti prikazani na terenu uključuju promjene dizajna i boja, reprize uživo, statistiku igre u stvarnom vremenu, animacije praćenja igrača na temelju gdje se nalazi u terenu, imerzivne animacije koje slijede ključne igre i trenutke te mnoge druge atraktivnosti.

Memorijalna utakmica igra se 60 godina nakon što je u Šibeniku rođen jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaških virtuoza Dražen Petrović. Danas, generacije i generacije ljubitelja sporta žive Draženov duh i odaju počast sportskom velikanu.

Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti