Obavijesti

News

Komentari 2

Humanitarnom akcijom pomažu Zvonimiru: 'Moj sin samo želi živjeti, ima nekoliko karcinoma'

Humanitarnom akcijom pomažu Zvonimiru: 'Moj sin samo želi živjeti, ima nekoliko karcinoma'
7

Zvonimir Magdić iz Tenja teško je bolestan. Prošao je 17 kemoterapija i desetine zračenja. Našli su mu nekoliko karcinoma. Liječi se u Turskoj gdje je išao na genski test. Treba primiti i pametni lijek

VIDEO

Ovih dana traje humanitarna akcija “Daj pet za Zvonimira” u kojoj virtualno trčite pet kilometara kako biste pomogli liječenju Zvonimira Magdića iz Tenja. On je teško bolestan došao iz Njemačke, gdje je s obitelji otišao prije dvije godine, no sudbina mu nije bila naklonjena.

- Krajem 2022. godine na vratu su mu izbile kvrge te mu je otkriven rak ždrijela i usne šupljine. Isti takav rak imala je i moja mama, no uspjela se od njega izliječiti pa je Zvonimir bio uvjeren da će se to dogoditi i njemu. Kako je imao zdravstveno osiguranje u Njemačkoj, tamo je odradio kemoterapije i zračenja te se rak povukao - kaže nam Zvonimirova mama Anđa, koja se sad brine o sinu.

Suprug Zoran bio je dragovoljac, branitelj i invalid Domovinskog rata. Umro je prije dvije godine.

Zvonimir je bio sretan što je izliječen, no ubrzo je počeo osjećati bolove u kuku. Otkriven mu je rak karlične zdjelice. Ponovna zračenja i kemoterapije suzbile su rak, ali Zvonimir je neprestano osjećao bolove u leđima i trbuhu. Uskoro je otkriven novi karcinom, na nadbubrežnoj žlijezdi i limfnim čvorovima, koji je metastazirao u trbušnu šupljinu.

- Krenuo je na zračenja, ali su liječnici na pola odustali rekavši da nemaju učinka i savjetovali mu da pomoć potraži u Turskoj. Odlučan da se izliječi jer ima troje male djece, odmah se javio u istanbulsku bolnicu Acil Emergency, gdje su ga pozvali na detaljne preglede i predložili mu genetski test koji je koštao 20 tisuća eura - priča nam mama Anđa.

U kolovozu ove godine Zvonimir se vratio kući u Tenje, gdje su njegovi sumještani, saznavši za njegovo teško stanje, pokrenuli niz akcija kako bi se prikupio potreban novac. Sakupljeno je 20 tisuća eura i on je otišao u Tursku.

- Test je to koji je vrlo skup, ali detaljan, radi se u Americi i daje prave smjernice liječenja pacijenata s takvim specifičnim tumorskim oboljenjima. Ovih je dana došao rezultat i Zvonimiru su rekli da u periodu od tri mjeseca treba primiti šest imuno terapija te tri doze pametnog lijeka. Prema njihovim prognozama, to bi liječenje bilo učinkovito za Zvonimira, ali je istovremeno i vrlo skupo jer mu za sve ukupno treba više od 40 tisuća eura - kaže tužno mama.

Iscrpljen bolešću i lijekovima, Zvonimir je izgubio pola svoje kilaže, bolovi su neprestani, začepljeni limfni čvorovi i pogoršana krvna slika učinili su da mu noge stalno otiču i sad je prikovan za krevet. Prošao je čak 17 kemoterapija i desetine zračenja.

- Moram ga osposobiti za to putovanje. Trenutno ne može na noge, tijelo je oslabilo. Ne možemo ga prebaciti ni autom ni avionom. Genski test tumora pokazao je da je riječ o vrlo rijetkom karcinomu i poznat je samo jedan takav slučaj liječen i izliječen u Americi. Njegov liječnik predlaže liječenje što prije - kaže Anđa.

Uplate startnina za virtualnu utrku, tj. donacije možete uplaćivati na IBAN Zvonimirove sestre Ana-Marie:

HR3723600003117365819

Ana-Maria Magdić

Ulica Vjekoslava Hengla 62, Tenja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Uragan stoljeća ide na Ameriku, nestalo benzina, milijuni bježe: 'Tko ostane ovdje, umrijet će!'
NEVJEROJATNA SNAGA

Uragan stoljeća ide na Ameriku, nestalo benzina, milijuni bježe: 'Tko ostane ovdje, umrijet će!'

Milton je u utorak poslijepodne okarakteriziran kao oluja pete kategorije s vjetrovima brzine i do 265 km/h. Predsjednik SAD-a Joe Biden je poručio ljudima da se moraju odmah evakuirati